Çözüldü NVMe SSD'nin uyumlu olması için aynı PCI-e versiyonunu kullanması yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cygnus

Hectopat
Selam arkadaşlar,
Ben halihazırda 240GB SATA 3.0 SSD olan PC'me NVMe M.2 SSD alacağım yarın.

Anakartım PCI-e 3.0 X4 destekliyor ve SSD de bu aynı girişi kullanıyor. Bu veriler dışında başka bir uyumluluk daha gerekmiyor değil mi? İlk defa bu tarz SSD kullanıyorum sorum garip gelebilir size.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Resimden de görüldüğu gibi fazla yakin değil temas etmeyecek ama sicaklik olarak kasa içinde dogru hava akimi saglandigi sürece isinma olmayacaktir. Ve performans olarak sorun yaratmayacaktir. Kasa içi hava akışı için videoya da bakabilirsiniz. Belki bazi konumlarda fan eksiği varsa ona gore ekleme yaparak aklınızdaki soru işareti olan ısınma olayına cözüm olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B360-PRO-VH sitesinde var görünüyor model doğru ise sizde kontrol edersiniz @Cygnus.
Dediğiniz destek doğru ama emin olmak için anakart marka ve modeline göre kendi sitesinden özelliklerine bakarak karar verebilirsiniz. Veya marka ve modeli bizimle paylasin sizin için bakalim.

Baktım kontol ettim uyum sağlıyor ama yine de paylaşayım:
anakart: Msi B360M PRO VHD SSD: Kingston A2000 500gb Nvme M2

Bu arada internette bayağı araştırdım ama yine de burada da sormak istiyorum:

Benim anakartta m2 slotu ekran kartının tam altında. Tahminim ekran kartına tam temas etmeyecek takınca ama yine de sıcaklık/performans açısından sıkıntı olur mu merak ettim? Nette açılan konular var ve kimse sorun çıkmadığını söylemiş.

Resimden de görüldüğu gibi fazla yakin değil temas etmeyecek ama sicaklik olarak kasa içinde dogru hava akimi saglandigi sürece isinma olmayacaktir. Ve performans olarak sorun yaratmayacaktir. Kasa içi hava akışı için videoya da bakabilirsiniz. Belki bazi konumlarda fan eksiği varsa ona gore ekleme yaparak aklınızdaki soru işareti olan ısınma olayına cözüm olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B360-PRO-VH sitesinde var görünüyor model doğru ise sizde kontrol edersiniz @Cygnus.

Son düzenleme:
Çözüm
teşekkürler detaylı cevap için....peki uyum sorunu yok herhalde belirtmemişsiniz cevabınızda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…