NX Cam gibi programlarda ekran kartı ne kadar önemli?

OVERLOKÇU

Hectopat
Nx cam gibi programlar da ekran kartı ne kadar önemli?
1.Kombinasyonlar R9 9950X RTX5070 veya RX 9070 XT.
Almayı düşünüyorum ancak benim tahmin ettiğim kadar önemli değil ve daha çok işlemci bazlı bir programsa.
R9 9950x3D RTX5060 veya RX 9060 XT hangisini almak daha mantıklı?

Sadece CAM mi, CAD de olacak mı?
Eğer ki NX CAM'e sahip olmak için NX X kurulması gerekiyorsa... illa ki Pro bir GPU kartı.
Çünkü, CAM adımlarını piksel, vektör, poligon, kaplama kaybı yaşamadan görebilmelisiniz ekranda.
Oyun kartları, piksel, vektör, poligon, kaplama kaybı olup olmadığını önemsemeden maksimum hızda işlem (örneğin assembly'i elle çevirmek) yapmaya odaklıdır.
Pro kartlar ise tek bir piksel, vektör, poligon, kaplama kaybı yaşatmamak uğruna işlemi yapar.

Elbette, işe uygun donanım önemli ama... ülkemizde kartların bulunabilirliği ve bütçe kaynaklı nedenler ile atılan taş, ürkütülen kurbağa dengesi önemli.

Eğer imalatçıysanız...
Şu anki iş ile kartın parası çıkacaksa ve sıradaki en az iki iş için anlaşma yapılmışsa... bence Pro kart alın.
Yok... ben uyumsuzluklara razıyım, ucuz olsun derseniz... oyun kartı da olur, CPU'nun dahili grafik birimi de olur.

Son düzenleme:
Sadece CAM mi, CAD de olacak mı?
Eğer ki NX CAM'e sahip olmak için NX X kurulması gerekiyorsa... İllaki Pro bir GPU kartı.
Çünkü, CAM adımlarını piksel, vektör, Poligon, kaplama kaybı yaşamadan görebilmelisiniz ekranda.
Oyun kartları, piksel, vektör, Poligon, kaplama kaybı olup olmadığını önemsemeden maksimum hızda işlem (örneğin Assembly'i elle çevirmek) yapmaya odaklıdır.
Pro kartlar ise tek bir piksel, vektör, Poligon, kaplama kaybı yaşatmamak uğruna işlemi yapar.

Elbette, işe uygun donanım önemli ama... Ülkemizde kartların bulunabilirliği ve bütçe kaynaklı nedenler ile atılan taş, ürkütülen kurbağa dengesi önemli.

Eğer imalatçıysanız...
Şu anki iş ile kartın parası çıkacaksa ve sıradaki en az iki iş için anlaşma yapılmışsa... Bence Pro kart alın.
Yok... Ben uyumsuzluklara razıyım, ucuz olsun derseniz... Oyun kartı da olur, CPU'nun dahili grafik birimi de olur.

Kusura bakmayın hocam uyarı aldığım için geç döndüm
NX CAM ve CAT birlikte kullanılacak toplam 130K gibi bir bütçe var bu bütcede profesyonel kartlar çok pahalı kaçıyor ancak bu fiyat bandında önerebileceğiniz daha iyi bir ekran kartı varsa önerirseniz çok memnun olurum

Kusura bakmayın hocam uyarı aldığım için geç döndüm
NX CAM ve CAT birlikte kullanılacak toplam 130K gibi bir bütçe var bu bütcede profesyonel kartlar çok pahalı kaçıyor ancak bu fiyat bandında önerebileceğiniz daha iyi bir ekran kartı varsa önerirseniz çok memnun olurum
Şahsen, 3B CAD için Pro kart dışında önerecek bilgim yok. Gerisini yukarıda anlatmaya çalıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı