NZXT C750 80+ Bronze vs High Power 750W 80+ Gold performance gd

Makaleler
1
Arkadaşlar bu 2 PSU arasında kaldım. Bütçem ikisine de yetiyor. Biri 2600 TL(NZXT olan) diğeri 2750 TL (High Power olan) bazı kesim NZXT markasının psularının a tier ürün olduklarını söylüyor, bu yüzden High Power PSU'lardan iyi diyenler oluyor. Ben bu iki PSU arasında kaldım. Sizce hangisini almam daha mantıklı olur ürünlerin linklerini bırakıyorum aşağıya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam selamlar, ben de uygun fiyatlı PSU arayışındayım ve bu modelin fiyat/performansı benim de dikkatimi çekmişti fakat aynı markanın P750GM modellerinin patladığı yönünde söylemler dolaşıyor. Bu model hakkında da çok yorum ve inceleme de yok. O yüzden biraz tereddütlü yaklaşıyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Risk almaya değer mi yoksa üzerine bir tık daha koyup daha bilindik ve garantisi olan MSI, ASUS vs gibi markalara mı yönelmeli?

Bazı yorumlarda Gigabyte markasının başka bir firmaya PSU'ları ürettirip üzerine Gigabyte logosu bastırdığı söyleniyordu kuşkulandım ve kesinlikle yukarıda belirttiğim 2 PSU'dan birine kafayı takmış bulunmaktayım aşırı kararsızım a tier PSU almak varken neden b tier PSU önerdiniz gerçekten ne kadar fark var aralarında? Alırken tek seferde uzun ömürlük almam gerekiyor da 😅

Hocam selamlar, ben de uygun fiyatlı PSU arayışındayım ve bu modelin fiyat/performansı benim de dikkatimi çekmişti fakat aynı markanın P750GM modellerinin patladığı yönünde söylemler dolaşıyor. Bu model hakkında da çok yorum ve inceleme de yok. O yüzden biraz tereddütlü yaklaşıyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Risk almaya değer mi yoksa üzerine bir tık daha koyup daha bilindik ve garantisi olan MSI, ASUS vs gibi markalara mı yönelmeli?
Bazı yorumlarda Gigabyte markasının başka bir firmaya PSU'ları ürettirip üzerine Gigabyte logosu bastırdığı söyleniyordu kuşkulandım ve kesinlikle yukarıda belirttiğim 2 PSU'dan birine kafayı takmış bulunmaktayım aşırı kararsızım a tier PSU almak varken neden b tier PSU önerdiniz gerçekten ne kadar fark var aralarında? Alırken tek seferde uzun ömürlük almam gerekiyor da 😅

Şöyle toplu bir cevap vereyim madem.

https://www.hepsiburada.com/nzxt-c7...onze-non-moduler-guc-kaynagi-pm-HBC00005PA2TU

Kafayı taktığınız şu güç kaynağını da NZXT üretmiyor. Cooler Master, Corsair, ASUS, MSI, Gigabyte, NZXT, XPG gibi firmalar güç kaynaklarını kendileri üretmez. Üretici firmalara ürettirirler. Bunda da bir sakınca yoktur. Piyasadaki markaların %90'ı bu şekilde. High Power mesela kendi güç kaynaklarını kendisi üretir evet ama bu, ürettiği her ürünün çok iyi olduğu anlamına gelmez. Rezalet modelleri de var.

Mesela dünyanın gelmiş geçmiş en iyi güç kaynağı AX1600i'dir. Corsair üretmiyor ama Corsair'ın çıkardığı bir model. Flextronics üretiyor. Çıktığı 2018 yılından beri kendisinden daha iyi bir PSU hala da piyasaya sürülemedi 2024 yılına geldik.

P750GM'nin patlama konusuna gelince, defalarca kere yazdım ama yine yazayım. P750GM V2 olarak yıllar önce çoktan revize edildi ve sorunu düzeltildi. Patlama sorunu gerçekti ama artık sıfır modellerinde böyle bir sorun söz konusu değil. Üstelik attığım model P750GM bile değil, UD750GM. P750GM'nin iç yapıda biraz değiştirilmiş ve P750GM'den sonra piyasaya çıkmış ayrı bir sürümü. Patlama çatlama durumu söz konusu değil.

Şu tier list meselesine de gelince...

Tierlist'ler güncelliklerini daima korumak zorundadırlar ve yaptıkları ayrımlar genellikle çok katı ve sert. Misal şu meşhur tierlist:

Son güncellenme tarihi 11.04.2023. 1.5 yıl önce güncellenen bu liste pek çok hatalı bilgiyi de beraberinde içeriyor. Çünkü o zamandan bu zamana çok fazla PSU çıktı ve incelemesi yok diye spekülatif pozisyona koyduğu çoğu güç kaynağının da artık incelemeleri mevcut.

O yüzden şu A tier ve B tier mevzusuna çok takılmayın. Kaldı ki düşündüğünüz High Power ile Gigabyte'ın ikisi de tier B de bulunuyor. Şu an 2700 TL civarına alabileceğiniz en iyi GPU UD-750GM. Yine de son karar sizin.

Şöyle toplu bir cevap vereyim madem.

https://www.hepsiburada.com/nzxt-c7...onze-non-moduler-guc-kaynagi-pm-HBC00005PA2TU

Kafayı taktığınız şu güç kaynağını da NZXT üretmiyor. Cooler Master, Corsair, ASUS, MSI, Gigabyte, NZXT, XPG gibi firmalar güç kaynaklarını kendileri üretmez. Üretici firmalara ürettirirler. Bunda da bir sakınca yoktur. Piyasadaki markaların %90'ı bu şekilde. High Power mesela kendi güç kaynaklarını kendisi üretir evet ama bu, ürettiği her ürünün çok iyi olduğu anlamına gelmez. Rezalet modelleri de var.

Mesela dünyanın gelmiş geçmiş en iyi güç kaynağı AX1600ı'dir. Corsair üretmiyor ama Corsair'ın çıkardığı bir model. Flextronics üretiyor. Çıktığı 2018 yılından beri kendisinden daha iyi bir PSU hala da piyasaya sürülemedi 2024 yılına geldik.

P750GM'nin patlama konusuna gelince, defalarca kere yazdım ama yine yazayım. P750GM V2 olarak yıllar önce çoktan revize edildi ve sorunu düzeltildi. Patlama sorunu gerçekti ama artık sıfır modellerinde böyle bir sorun söz konusu değil. Üstelik attığım model P750GM bile değil, UD750GM. P750GM'nin iç yapıda biraz değiştirilmiş ve P750GM'den sonra piyasaya çıkmış ayrı bir sürümü. Patlama çatlama durumu söz konusu değil.

Şu tier list meselesine de gelince...

Tierlist'ler güncelliklerini daima korumak zorundadırlar ve yaptıkları ayrımlar genellikle çok katı ve sert. Misal şu meşhur tierlist:

Son güncellenme tarihi 11.04.2023. 1.5 yıl önce güncellenen bu liste pek çok hatalı bilgiyi de beraberinde içeriyor. Çünkü o zamandan bu zamana çok fazla PSU çıktı ve incelemesi yok diye spekülatif pozisyona koyduğu çoğu güç kaynağının da artık incelemeleri mevcut.

O yüzden şu a tier ve b tier mevzusuna çok takılmayın. Kaldı ki düşündüğünüz High Power ile Gigabyte'ın ikisi de tier b de bulunuyor. Şu an 2700 TL civarına alabileceğiniz en iyi GPU UD-750GM. Yine de son karar sizin.

Siparişi verdim hocam doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_189.png
    Screenshot_189.png
    7,3 KB · Görüntüleme: 117
Memnun musunuz bende almayı düşünüyorum?

Gayet memnunum söylendiği gibi sessiz çalışıyor henüz bir terslikle karşılaşmadım, karşılaşacağımı da sanmıyorum NZXT güvenilir ve iyi bir marka olabilir ama High Power'in bu model güç kaynağı çok sıklıkla kusursuz gibi önerilip genelde memnun kalındığından dolayı,forumda bu güç kaynağının sürekli önerilip çok fazla kullananın olması ve F/P konusunda rakipsiz olduğundan seçtim. NZXT hakkında aşırı yoruma rastlamadım eğer arada iyi farklar söylenseydi iki modeli kıyaslasalardı NZXT de alabilirdim bu yüzden kafamın ağrımaması için herkesin önerdiği bu modeli tercih ettim içerisinden Power kablosu da geliyor oda çok güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı