Çözüldü NZXT C750 tam modüler güç kaynağı kullanılması gereken yuvalar hangsi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

murathanc

Hectopat
Makaleler
1
İşlemci
ryzen 5 5600
Bu güç kaynağını aldım.

63c69a22405a99.14815002_fomjekpgqhlin_500.png

CPU ve PCI-e yuvaları birden fazla. Sebebi nedir ve özellikle elimdeki R5 5600 işlemci ve RTX 4060 Ti ekran kartını hangi yuvalara takmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Yuvaların bir önemi var mı yoksa herhangi birine takmamda bir sakınca olmaz mı?

Çözüm
Anakart 24 pin bağlantısı için sol üst 18 PİN ve yanındaki 10 PIN'i kullanacaksınız.

Ekran kartı ve işlemci için CPU+PCI yazan portları kullanacaksınız yeri önemli değil.

SATA yazanları da Molex veya SATA güç isteyen cihaz varsa onun için kullanacaksınız.
Yuvaların birden fazla yapılma nedeni kullanıcının istediği şekilde takıp kullanmasıdır. Doğru kabloyu taktığın sürece sıkıntı olmaz.

Aynı PSU bende var bu arada. Ben CPU kabloları yetişsin diye üstte kısma CPU güç kablolarını taktım. Alttaki yere PCI-e kablolarını taktım.

Anakart 24 pin bağlantısı için sol üst 18 pin ve yanındaki 10 PIN'i kullanacaksınız.

Ekran kartı ve işlemci için CPU+PCI yazan portları kullanacaksınız yeri önemli değil.

SATA yazanları da Molex veya SATA güç isteyen cihaz varsa onun için kullanacaksınız.

Teşekkürler sağ olun.

Yuvaların birden fazla yapılma nedeni kullanıcının istediği şekilde takıp kullanmasıdır. Doğru kabloyu taktığın sürece sıkıntı olmaz.

Aynı PSU bende var bu arada. Ben CPU kabloları yetişsin diye üstte kısma CPU güç kablolarını taktım. Alttaki yere PCI-e kablolarını taktım.

Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı