NZXT H510 PSU sökmek zor mu?

Distopya

Kilopat
Merhaba NZXT H510 kasasını kulllanıyorum. Hazır sistem almıştım. PSU ses sorunu çıkartmaya başladı. İtopyodan almıştık aradığımız zaman bilgisayar kasasını getirmenize gerek yok PSU götürseniz yeterli dediler. Sorunum ise ben bilgisayardan pek anlamıyorum. PSU çıkartırken bir şeyleri yanlış yapıp bilgisayarı bozmaktan korkuyorum. Bilen bir arkadaşım var ama o İstanbul'a gelene kadar garenti süresi bitecek. Sizce PSU sökmeye çalışmalı mıyım?

Sistem.
Gigabyte B450M S2H anakart.
Gigabyte RTX 3060 OC Edition ekran kartı.
AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
WD 500GB M.2 SSD.
NZXT H510 RGB kasa.
EVGA 600 watt 80+ güç kaynağı.
Xigmatech soğutucu.

PSU sökmek hiç zor bir şey değil hocam, bazı kasalarda direkt vidaların takıldığı yerden kendinize doğru kaydırarak, bazılarında (benimkinde böyle) arka kapağı söküp aradan kaydırarak, bazılarında da yan tarafta (kasanın içinin göründüğü panel) demir PSU kapağını söküp cikararak PSU'yu sökebilirsiniz.

direkt vidaların takıldığı yerden kendinize doğru kaydırarak
PSU'nun şalter ve güç girişinin olduğu yerden bahsediyorum.

Bilgisayarı tamamen fişten çekin. Kasanın iki kapağını da açın. Anakart üzerine takılı işlemci, ekran kartı, 24 pinlik olanı, fan kablolarını vs sökün. Kabloları zorlamadan diğer tarafa atın kablo kanallarından. Sonra arka alt taraftan PSU'nun dört vidasını yıldız tornavida ile sökün. PSU'yu hafifçe sağ sol yaparak yuvasından çıkartın. Bu kadar.

Çok basit. Video izleyerek kolayca yapılır.

Kabloları sökerken de pinlerin yanında klips var ona tam bastırıp sağlı sollu hafif oynatarak kendinize çekin. 24 pin biraz sert bir kablodur biraz uğraşabilirsiniz sökerken, klipse bastırmayı unutmayın.

İlk önce bağlı kabloları sökmelisiniz. Fakat kablolar hakkında çok bir bilginiz yoksa dikkat etmelisiniz (örn. 24 pinlik kabloda mandal olabiliyor ve mandalı çekmezseniz çıkartamayabilirsiniz.) PSU ile ilgili tüm kablolarınızı söktükten sonra, kasanın arka kapağını yavaşça çıkarmalısınız. Alt kısımda bulunan PSU'yu oradan çıkarttığınız zaman hallolacaktır. Yazılı anlatım ile anlayamazsanız, bilgisayarı bozmamak için video izlemeniz daha sağlıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…