NZXT H710I Fan Kabloları Nereye Takılır?

İsmailyk

Hectopat
Merhabalar, kendi topladığım parçalar ile kasayı topluyorum. Şu an fan ve sıvı soğutucu kablolarını nereye takacağımı bilemedim. Bir sürü kablo var, şöyle fotoğraf bıraksam bana yardımcı olur musunuz? Kasa fanları şunlar:

Kasa NZXT H710I modeli ve NZXT X53 sıvı soğutucu taktım. Onunda kabloları şunlar:

Bunlar da sıvı soğutucunun içinden çıkan kablolar:

Ve en son önceki kasadan söktüğüm güç kaynağından çıkan şu kablo. Bu kablo öncekinde kasa fanlarına bağlıydı ama şimdi ben hangisini hangisine takacağım bilemedim. Anakart da CPU fan girişine takacağımı biliyorum ama bunları nasıl birleştireceğimi bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam ilk fotoğraf fan çoklayıcı. Fanlarınızı çoklayıcıya takıp dişiyi anakartın fan pinlerine takıyorsunuz. Pompanın iki girişi var. Birisi USB için diğeri pompa girişi. Pompa girişini ister CPU fan'a, varsa AIO PUMP pinine takabilirsiniz.

Hocam öncelikle çoklayıcıya sıvı soğutucu fanlarını taktım.

Peki bu pompadan çıkan kabloları nereye takacağım? Bir tanesini CHA FAN yerine taktım ama bunlar boşta kaldı.

Ayrıca kasa da şöyle bir şey var fan çoklayıcılar bundan geliyor sanırım. Ama bununla anakart arasındaki bağlantıyı nasıl yapacağım onu da anlamadım.

Pompa'dan çıkan kablonun birisi USB'ye takılacak. Sizin kasada RGB fan kontrolcüsü var ekstra olarak. Diğer kablonun onla bir alakası var mı bilmiyorum. Ben boş bıraktım o kabloyu.
Hocam usb derken, tam olarak ne demek istediniz anlamadım. Kontrolcü ile anakart arasında bağlantı yapmam gerekiyor mu?

Buraya takacaksınız hocam. Sonra NZXT CAM uygulamasını indirin.
Taktım hocam tamamdır. Ama pompadan çıkan şu uç için çoklayıcıda yer yok. Çoklayıcı hep dişli yani bunu sokacağım bir yer kalmadı.

Ayrıca şu kabloyu 24 pinin altındaki USB 2.0 girişine mi takmalıyım?

Hocam bu kablo bende boşta zaten. Bende takacak yer bulamadım. Sanırım bu kablo NZXT fanlarını aynı yerden kontrol etmek için kullanılan bir kablo diye düşünüyorum.

Bunu anakart kutusunda buldum takayım mı? Birde yukarda eklemeyi unutmuşum. USB 2.0 kablosu da varmış şimdi görüyorum. Onu da takmam gerekiyor mu?

Hocam bu kablo bende boşta zaten. Bende takacak yer bulamadım. Sanırım bu kablo NZXT fanlarını aynı yerden kontrol etmek için kullanılan bir kablo diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…