Merhaba NZXT Kraken X42 sıvı soğutma kullanıyorum.
Fakat NZXT cam istatistiklerine bakınca CPU fan n/a olarak gözüküyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekipmanlar:
ASUS Maximus IX code anakart
NZXT Kraken X42
Fanlar dönüyor.Bayadır bu uygulamayı kullanmıyordum.Daha önce cpu fan error hatası almıştım ve bios tan ignore seçeneğine getirmiştim.
İnternetten araştırırken anakartımda bu şekilde slotlar olduğunu gördüm sıvı soğutma için, fakat benim kablolarım bunlara bağlı değil.Ve asusun fan xpert 4 uygulamasından bakıncada hiçbir fan olmadığı görünüyor.
Kabloların nereye bağlı olduğunu söyleyebilir misiniz? Soğutucunuzun bir tane fan bir tane de pompa bağlantısı olması lazım. Bunların anakartta CPU ve PUMP yazan yerlere takılı olması lazım.
4 pinli PWM soketi hangi fan girişine taktınız H_AMP / CPU_OPT/ CPU_FAN hangisine bağladınız. CPU_FAN bağlı ise doğru yaptınız. sorun belki fan'lar da başka fan varsa deneyin. tam montaj yapmadan deneyin BIOS algılıyormu diye bir kontrol edin. fan kablolarını kotrol edin bazen düzgün takılmıyor olabilir.
Bu işten çok anlamıyorum bu görüntüden nereye takacağım yardım edermisiniz
Bu arada fan ve pump fan devrini görebiliyorum ama bios ve asusun driverları görmüyor.
Fanınızdan çıkan kabloyu takip edin ondan sonra nereye bağlı olduğunu söyleyin. Anakartta birden fazla CPU_FAN slotu olur, hepsine bir şey takılı olmasına gerek yok. Pompa çalışıyorsa ellemenize gerek yok.