NZXT Z63 fan devri ayarlanmıyor

Volkanic

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
ASUS ROG STRIX Z490 anakartına bağlı NZXT Z63 sıvı soğutucu kullanıyorum.
Sorun: NZXT uygulamasında fanı %33 üzerinde yaparsam tüm gücü ile dönüyor.
  • %34'de 2000 RPM ile dönüyor.
  • %50'de 2000 RPM ile dönüyor.
  • %100'de 2000 RPM ile dönüyor.
  • %33'de ise 900 ile 1200 RPM arası dönüyor ( dengesiz )
  • %0 aldığımda duruyor.
Eski seri ekransız NZXT 280mm soğutucuda 500 ile 2000 RPM arası istediğim değerde kullanabiliyordum.

1- Öncelikle tüm PUMP, SYS_FAN gibi anakarttaki tüm pin girişlerini denedim.
2- Format atıp temiz kurulum ile hiçbir uygulama kurulu olmadan sadece NZXT cam uygulaması ile.
Windows 11 ve Windows 10'da denedim. Sorun çözülmedi.
3- BIOS fabrika ayarlarına geri döndürdüm.

Acaba nerede hata yapıyorum fikri olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılan hata yok gibi görünüyor. PUMP FAN ile zaten varsayılan olarak tam devirde çalışır. Pompa için tam devirde dönmesi iyidir. Fanları için ise ayar yapabilirsiniz.

Bende de benzer bir durum söz konusu. ASUS AI Suite III uygulamasını kullanıyorum. 2 tane kasa fanı bağlı. %54'e kadar ayarlanabiliyor. Ancak %54 tam güç demek oluyor. Bende böyle. Sizinkiyle benzer bir durum.

Yapılan hata yok gibi görünüyor. Pump fan ile zaten varsayılan olarak tam devirde çalışır. Pompa için tam devirde dönmesi iyidir. Fanları için ise ayar yapabilirsiniz.

Konuda birkaç kelimeyi eksik yazmışım kusura bakmayın. Pump değil. Fan RPM'sinden bahsetmeye çalıştım. Sorunum fanlar aşırı dengesiz çalışıyor. Fanlar ya tam güç çalışıyor. Ya da fanlar 900-1200 RPM arası çalışıyor. Bu da hızlanıp yavaşlayan bir ses...

Aslında bunun için de yapılacak fazla bir şey yok. BIOS üzerinden veya programlar ile de aynıysa dediğim gibi yapacak bir şey yok.

Tam anakart modeli nedir? BIOS güncel mi?

Bir de NZXT CAM yerine ASUS Armoury Crate denediniz mi?

• Anakart: ASUS ROG STRIX Z490-E Gaming
  • BIOS Güncel.16.12.21 Tarihli 2403 sürüm kurulu.
ASUS Armoury Crate Üzerinden hiçbir fanı kontrol edemiyorum. Hiçbir fanı görmüyor.
BIOS üzerinden kasa fanların 2 tanesinin RPM'sini görebiliyorum. Q-Fan Controller üzerinden sadece %güçte hızında 1200 RPM devirde çalıştırabiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı