O.C için voltaj ayarı yapamıyorum

Zosfer

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2013
Mesajlar
100
Arkadaşlar merhaba E2200 işlemcime overclock yapmak istiyorum ama anakarttaki bazı durumlardan dolayı değerleri fazla arttıramıyorum.
2.20 ghz'lik işlemciyi en fazla 2.92 ghz'ye çıkarabilmiştim. Ama daha yüksek değerlere çıkmak istiyorum fakat her ne hikmetse biosu o kadar kurcalamama rağmen voltaj ayarı yapacak bir bölüm göremedim. Sadece ddr voltage kısmı var. Oda +10 ile +70 arasında.
Bu arada fsb'yi arttırıyorum. Çarpan kilidi var(11x)

Anakartım ise:

Biostar p4m900 m7 fe (http://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=314)

b20071203.jpg


Acaba biosda gizli bir bölüm mü var. Belirli bir tuş kombinasyonuyla mı açıyoruz acaba?
 
Her BIOS OC için uygun değildir. Anakartınız OC desteklemiyorsa voltaj ayarı konulmaz seçeneklere.

Hmm. Anladım:p:D Bir sorum var size :

1 GB DDR2 RAM'im var ama artık yetmiyor. Yeni bir RAM alayım dedim baktım 2 GB DDR2 RAM'ler 80 lira. Neden bu kadar pahalı anlamadım 80 liraya 4 GB DDR3 veriyorlar. Lga 775 anakart almak istiyorum ama piyasada sınırlı seçenek var artık. Aşağıdaki anakart alınır mı sizce? Ya da başka bir model.

http://http://www.vatanbilgisayar.c...3--vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55964
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 70 lira verip düşük hızda 2 GB DDR2 RAM alacağım 170 lira verir hem DDR3 RAM hem Anakart alırım diye düşündüm. Islemciye gelirsek piyasada LGA 775 işlemci kalmamış neyi yükselteyim anlamadım yani.
 
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı