Çözüldü O.C. Sonrası bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aruvn

Picopat
Yeni bir soğutucu aldım ve işlemcim yük altında 60 derecelerdeydi. Ekran kartına darboğaz yaptığı içinde o.c. Yapmaya karar verdim ve sadece GHz'yi 4.0'a aldım ama sonra PC açılmadı. BIOS'u sıfırladım ama hala giremiyorum voltajla oynamadım. İşlemcim fişi çekmiş midir? Ve garantiye göndersem yaparlar mı?

(Işlemcim Ryzen 5 1600 AF anakart ise Gigabyte B450 S2H)

Çözüm
Hayır hiçbir sıkıntı olmamıştır. BIOS pilini çıkar, RAM'lerinden birini de çıkar ve bilgisayarın fişini çıkarıp 3-4 kere power tuşuna bas, fişi geri tak, power tuşuna bas ve bilgisayarın açılsın.
Yarın deneyeceğim şuan iş yerindeyim.

1,320 Volt ile [+0.210] 3.8 GHz'e çıkarabildim 80 derecede. Sonrasında Volt'u 1.4'e alsam bile 3.9'da kendini kapatıyor strest testinde.

Kasa: Dark Raider [4 fan var 1 tane eski kasamın taktım]
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF
Anakart: Gigabyte S2H B450M.
İşlemci soğutucu: Snowman M.200 (ucuz olsa bile sıcaklığım 4.0 GHz'de bile 87'nin üstüne çıkmadı. Belki de 10 dakika sonra kapandığı içindir xD)

Artı -1 Eksi
Bence Overclock'a pek gerek yok, siz frekansın düşmesinden yakınıyorsunuz sanırım. Sistem çok elektrik tüketmesin diye boşta falan frekansı düşürüyor olabilir.

Strest testinde 3.2-3.6 arası olması gereken GHz kendini 3.1e çekiyor. Render alırken de aynı problemi yaşıyorum. Ondan böylesi daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…