O.C. sonrası görüntü gelmiyor

jomant

Hectopat
Daha fazla  
İşlemciyi O.C yaptıktan sonra voltaj değerlerini ayarlıyordum. Yalnışlıkla RAM voltajını değiştirdim. Bilgisayar bir daha açılmadı. Baya bir uğraştıktan sonra RAM'leri çıkarıp taktım ve ekran geldi. Sonra tekrar O.C yapayım dedim sonra bir daha açılmadı. Ne yapmalıyım bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar çıkar tak RAM'leri. Bios menüsünden default yap. Yeteri kadar bilgi sahibi değilsen işlemci ve RAM'in voltajlarıyla oynamanı önermem.

Tekrar çıkar tak RAM'leri. Bios menüsünden default yap. Yeteri kadar bilgi sahibi değilsen işlemci ve RAM'in voltajlarıyla oynamanı önermem.
Merhaba çok denedim. En sonunda bilgisayarcıya verdim. Anakart sorunlu diyor. Ne yapsam bilemedim. Bu konularda pek bilgim yok. İşlemciyi her zaman yapıyordum. Orada bir anda dalgınlık yüzüne RAM voltajıyla oynamışım. İşlemci macun sürerken de pinlerine zarar vermiştim. Bilgisayarcı düzelmişti. Acaba işlemci kaynaklı olabilir mi ?

BIOS pilini takıp çıkarmayı deneseydin bu şekilde BIOS sıfırlanırdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer pinlere zarar verdiyseniz görüntü gelmez. Tabii düzeltildi ise orası ayrı. Bios’u default’a alıp denediniz mi ?

BIOS pilini takıp çıkarmayı deneseydin bu şekilde BIOS sıfırlanırdı.
Denedim olmuyor malasef.
Eğer pinlere zarar verdiyseniz görüntü gelmez. Tabii düzeltildi ise orası ayrı. Bios’u default’a alıp denediniz mi ?
İşlemciyle alakalı bir sorun yok sanırım şuan da düzeltildi. Ekran gelmiyor ki bios menüsüne gireyim. Her şey çalışıyor ekran gelmiyor. RAM'lerde sorun olma ihtimali var, Son çare farklı bir RAM ile denemek olacak sanırım.

Pardon doğru söylüyorsunuz. Anakartın pinlerinden emin misiniz ? Aynı şey başıma gelmişti anakarttaki pinleri düzeltince görüntü geldi sizde de aynısı olabilir.

Pardon doğru söylüyorsunuz. Anakartın pinlerinden emin misiniz ? Aynı şey başıma gelmişti anakarttaki pinleri düzeltince görüntü geldi sizde de aynısı olabilir.
Sistemi bilgisayarcıya verdim zaten kendim beceremeyince oda bulamadı sorunu o yüzden buradan bilgi almak istedim. Sadece RAM'lere bakmamış. Sanırım RAM'lerden kaynaklı. Anakartta oksitlenme var dedi temizledi ekran gelmemiş. Ekran kartı sağlam dedi. Son çare RAM'ler sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…