OBEB ve OKEK nedir?

Yer
İsrail
Arkadaşlar merhaba matematiğe sıfırdan başladım, Şenol hocadan takip ediyorum konuları fakat rasyonel sayılar konusunda obeb okek gereken sorular var fakat ben daha obeb okek ne onu bile bilmiyorum. Acaba rasyonel sayılardan önce obeb okek i öğretmeleri gerekmez miydi? Biraz araştırma sonucu bu oynatma listesini buldum sıralama olarak nasıl? Oynatma listesi: ve bana önerileriniz neler örneğin 3/16 + 5/6 sorusu var fakat paydaları ilk seferde eşitleyemedim bunun için de ebob ekok gerek olduğunu öğrenince kafam karıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
1'si o ebob-ekok.
Ebob iki sayının en büyük bölenidir,
Ör: 20 ile 35 olsun bu sayıların ikisini de bölen en büyük sayı ebob'dur. Yani 5. 5 ikisini de bölen en büyük sayıdır.
Ekok ise iki sayının en küçük ortak katıdır.
Ör: 5 ile 14'ün Ekok'u 70'dir. Çünkü ikisinin de katı olan en küçük sayı 70'dir.

1'si o ebob-ekok.
Ebob iki sayının en büyük bölenidir,
Ör: 20 ile 35 olsun bu sayıların ikisini de bölen en büyük sayı ebob'dur.
Ekok ise iki sayının en küçük ortak katıdır.
Ör: 5 ile 14'ün Ekok'u 70'dir. İkisinin de katı olan en küçük sayı 70'dir.
EBOB-EKOK , OBEB-OKEK; ikisi de doğrudur ve aynı şey.

Arkadaşlar sorum bu değildi mod arkadaş nedense değiştirmiş başlığı. Lütfen konu detayını okuyun.

Dediğin şey için ebob Ekok'a fazla gerek yok bence. Paydaları eşitleyip sonucu bulabilirsin. Paydaların ortak katını bulman gerekli yine ama onu kafandanda yapabilirsin. Yapamazsan da ebob ekok yukarıda anlattığımdan ibaret. İnternetten yazı okusan bile anlarsın toplama çıkarma gibi anlaşılması kolay bir terim.

Dediğin şey için ebob Ekok'a fazla gerek yok bence. Paydaları eşitleyip sonucu bulabilirsin. Paydaların ortak katını bulman gerekli yine ama onu kafandanda yapabilirsin. Yapamazsan da ebob ekok yukarıda anlattığımdan ibaret. İnternetten yazı okusan bile anlarsın toplama çıkarma gibi anlaşılması kolay bir terim.

Peki attığım oynatma listesi nasıl?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı