Obeziteli bireyin askere gitmemesi mantıklı mı?

Haytham Kenwayy

Zeptopat
Arkadaşlar biliyorsunuz askerlik zorunlu. E bedelli askerlik ise ne kadar. (Ki askere gitmeme daha 2-3 yıl var daha da artar) Ben askere gitmek istemiyorum. Böyle bir yeri kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Belki 2-3 yıl sonra zorunlu askerlik kalkabilir. (İnşallah yani) Bizim dayımın oğlu var. 25 yaşında ve obezite olduğu için askere gitmedi hiç. Ben de ayı gibi olup askere beleşten gitmemeyi düşünüyorum. Sizce bu ne kadar mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Obezite olunca gidilmiyor yalnız Doktor "Askerlik yapamaz" raporu çıkartıyor. Ben zaten bunu soruyorum obezite olup gitmemek ne kadar doğru diye.

Obezite olunca gidilmiyor yalnız ben zaten bunu soruyorum obezite olup gitmemek ne kadar doğru diye.

Sırf askere gitmemek için obezite olmak mantıklı mı? Ya sağlığınıza tekrar dönemezseniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf askere gitmemek için obezite olmak mantıklı mı? Ya sağlığınıza tekrar dönemezseniz?
Yapacak bir şey yok dönemezsek kader. Ben orayı 6 ay boyunca kaldıramam herkes sizin gibi değil. Belki mesela sizin için orası normal ve dayanılabilir bir yer. Ama herkes için durum böyle olmuyor. Özel sebepler yüzünden de gitmek istemiyorum.

Ne dememiz lazım? 6 ay askerlikten kaçmak için vücudunuzu mahvedin mi?

En mantıklı şey eğitim hayatını uzatmak ve askere gidene kadar para biriktirip bedelli yapmak.
Sağlık ile oynamanın hiçbir şekilde mantığı yok.
Üniversiteyi bitirdikten sonra yükseklisansa başvurabilirsin. O sırada çalışacağından dolayı bedelli parasını çıkartabilirsin.

Neden gitmek istemiyorsunuz ki anormal bir şey yok yapıp geleceksiniz askerliğinizi.

Zorunlu askerlik tamamen saçmalıktır, patates soyduğun yerde hiçbir bilgi kapamazsın. Boş boş adamlara 6 ay asker soydurmak yerine gönüllü isteyen adamlarla profesyonel ordu kurarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…