Obeziteli bireyin askere gitmemesi mantıklı mı?

Ölmek istemiyor diye bir şey yok ölmek istemiyorsa yurt dışına gitsin. Bir daha da gelmesin.

Senin gibi dar görüşlüler neden kendini aşamıyor merak ediyorum?

Kardeşim sen askere gittin 6 ay patates soydun. Devlet sana yemek yedirdi, maaş verdi, ısınman için para harcadı devlete maddi yönden yük oldun ve bu süreçte çalışmadığın için devlet senden vergi de almadı.

Diğer kişi 6 ay yerine 1 ay gitti 80 bin lira verdi. Devlet 1 ay yemek yedirdi 1 ay maaş verdi 1 ay ısınması için para harcadı ve bu kişi 5 ay da maaşından vergi verdi.

Bedelli giden kişi senden daha fazla yardımı dokunuyor devlete. Eskisi gibi bir ordumuz yok artık profesyonelleşmeye çalışan bir ordumuz var ki bu devlete daha az yük.

Askerlik gönül işidir. Bırakın bu işi severek yapan insanlar maaşlı bir şekilde uzman olarak çalışsın. Aşın kendinizi artık. Ülke topyekûn seferberliğe giderse tabii ki herkes gidecek.

Hayattaki tek başarısı; zorunlu askerliği yapmak olunca tabii savunur hocam Bunların klavyesini elinden alacaksın neyse

Şimdi bu işler şu şekilde işliyor boy kilo oranın fazlaysa muayene sırasında bakılır, muayene doktorun (sağlık ocağı,hastane) sana direk çürük vermiyor 1 yıl muaf oluyorsun kilo vermen için bu sürekli tekrarlanıyor 3 yıl sonunda çürük alıyorsun bu dediğim geçerli varsayım ben sağlık ocağında muayene oldum hastaneye sevk etti detaylı bakıldı (dahiliye,kardioloji,psikiyatri,göz) uğraştırıp geçerli rapor almıştım kimisine bakmıyorlar bile.

Ciddi bir rahatsızlık yok ise alıyorlar, yoksa 6 ay için 3 yıl uğraşırsın.

Hayattaki tek başarısı; zorunlu askerliği yapmak olunca tabii savunur hocam Bunların klavyesini elinden alacaksın neyse
Takılmayın böyle insanlara. Önemli olan kendinizi geliştirip insanlığa, devlete faydali olabilmek. Arkadaşa göre askerlik doktorluktan daha faydalı.

Takılmayın böyle insanlara. Önemli olan kendinizi geliştirip insanlığa, devlete faydali olabilmek. Arkadaşa göre askerlik doktorluktan daha faydalı.

Bunlar ölmeyi bayılmak sanmış hocam.

Şahsen askerliğin gerekli olduğunu düşünüyorum ancak böyle değil.
Herhangi bir milli mücadele durumunda, seferberlik ilan edilirse halkın eğitimli ve silah kullanmayı bilmesinde fayda var.

İşte o zaman paspas yaptırıp; tuvalet temizletmek yerine 6 ay boyunca silah kullanmayı öğreteceksin. İstemeyenlerin çoğu hayatının 6 ayını paspas yaparak geçirmek istemiyor. Ben de öyle.

Son düzenleme:
Bedelli parasını ödeyin o zaman dostum, eleştirinizi bana değil devlete yapınız lütfen.

Öncelikle. Üniversite bitince 2 sene daha erteleyebiliyorsun askerliği. O iki sene çalışıp para kazanabilirsin. 4 yıllık bir üniversite bitirdin diyelim. 2 yıl erteletti bu sürede yüksek lisans yaparsan 4 sene daha erteletebilirsin.

Muayene işine gelince. Eğer ki obezite, kronik hastalık, genetik hastalıklar gibi hastalıkların var ise teşekkür sağlık yeteneği yönetmeliğini oku. Hangi hastalıkların yapıp yapamayacağını belirtir. Arkadaşımın kalp rahatsızlığı var ve askere elverişli değildi gitmedi.

Obezite için konuşuyorum. İlk önce e-Devlet'ten askerlik yoklama başvurusu yapıyorsun. Sonra aile hekimine gidiyorsun. Aile hekimi senin boyunu kilonu ölçüyor ve obezite olduğunu kanaat getirirse seni devlet hastanesine sevk ediyor.

Hatsaneye sevk edilince seni örnek veriyorum dahiliye uzmanı muayene ediyor. Askerlik yapabilir diyebiliyor ve seni askere gönderebiliyor. Ya da senin obezite olduğuna kanaat getirip seni askerlik kuruluna sevk ediyor. Askerlik kurulunda da 10 civarı doktor seni değerlendirip gidip gitmeyeceğine karar veriyorlar. Obezite için 3 sene yılda bir kere seni çağırıp boy kilo ölçüyorlar. Eğer uygun görürlerse seni askere alırlar ama 3 senede boy kilo ölçüp uygun değil derlerse 3. senenin sonunda askerlikten muaf sayılıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…