OBK kablolar arasında fark var mı?

Merhaba. Yeni bir binaya taşındım. 14 dairenin 10 tanesine OBK kablo çekilmiş fakat diğer 4 tanesi "unutulmuş". Halihazırda OBK olan dairelerdeki kablonun üstünde Türk Telekom OBK tarzı bir ibare bulunuyor. Benim dairemde unutulduğu için elektrikçi yollandı ve elinde fiber kablo olan bir makara ile geldi. Elektrikçinin elindeki kabloda Helios OBK Fiber gibi bir ibare bulunuyor. Telekom altyapıyı getirdiği zaman bir sıkıntı yaşanır mı? Aşağıdaki görseldeki binada çekilen kablo, elektrikçinin elindekinde Helios OBK yazıyor. Görsel maalesef yok.

20240706_131347.jpg

Evet böyle yapacağı belliydi zaten. Peki kablonun çalışması durumunda performans açısından sorun yaşanır mı?
Hayır bu konuda şüpheniz olmasın, sadece çok dokunmayın kalsın böyle.

GPON teknolojisi 1310 , 1490 nW'dir dediğim gibi, ışığı kayıpsız iletir.

FTTH'de bağlantı ya vardır, ya da yoktur ikisinin ortası olmaz.

Hayır bu konuda şüpheniz olmasın, sadece çok dokunmayın kalsın böyle.

GPON teknolojisi 1310 , 1490 nW'dir dediğim gibi, ışığı kayıpsız iletir.

FTTH'de bağlantı ya vardır, ya da yoktur ikisinin ortası olmaz.
Teşekkürler hocam. Bıraktım zaten ellemiyorum ama kabloda yer yer ezilmeler gördüm. Çalışmazsa pek şaşırmam :D Umarım öyle bir durumda TT yardımcı olur. Ping benim için çok önemli, ikisinin ortası olmaz cümlenize göre sanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamam bağlantı durumunda. Diğer dairelerden farklı olmaz yani bağlantım.

Teşekkürler hocam. Bıraktım zaten ellemiyorum ama kabloda yer yer ezilmeler gördüm. Çalışmazsa pek şaşırmam :D Umarım öyle bir durumda TT yardımcı olur. Ping benim için çok önemli, ikisinin ortası olmaz cümlenize göre sanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamam bağlantı durumunda. Diğer dairelerden farklı olmaz yani bağlantım.
Evet. Şunu demek istiyorum yani;

FTTH, VDSL gibi değildir. DSL'de kabloyla ilgili sıkıntılı olduğunda hız düşer, SNR düşer vs.

FTTH'de işin içine gpl girer. Eğer ki bir sıkıntı olursa (sinyal) bağlantı hiç bir şekilde olmaz.

Ping konusu ise değişkendir. Şehir içi BGP rotasını görmem lazım, ondan sonra anlaşılır. Fakat DSL'den daha düşük alırsın tabikide fakat ciddi bir ping düşüşü olmaz. Çünkü DSL'de dsl gecikmesi vardır, FTTH'de yoktur.

Örnek: DSL'de bir kişi 10 ping alıyor ise FTTH geçtiğimde aynı bgp rotasında gider ise 4 veya 6'ya düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı