Oyuncuyu kısıtlamayan çoğu açık dünya RPG'de olduğu gibi, mevzu Elder Scrolls'larda da böyle, evet. Zorunlu Tutorial/başlangıç kısmından sonra salıverildiğiniz dünyada serbestçe kafanıza göre takılabiliyorsunuz, hikayeden gitmek zorunda değilsiniz. Hikaye oyunun büyük çoğunluğu açısından hiç bi' şeye engel değil.
Skyrim'i çokça defa öyle oynadığım oldu, 2009 Oblivion'u da her şeyiyle iki defa öyle oynamıştım.
"Skyrim mi, Oblivion Remastered mı" konusunda mümkünse ikisi de ama bence öncelik Skyrim'e verilmeli yani Skyrim'den başlanmalı. Oblivion da oynanmayacak bi' oyun değil, benim gözümde ikonik hatta çıktığı yıla göre Skyrim kadar iyiydi denebilir.
Ama Skyrim'in oynanışı biraz daha basit, kavraması ve alışması biraz daha kolay bana kalırsa. Açık dünyasına denecek yok zaten, hızlı seyahat yapmayıp gezmeye, etrafı keşfetmeye ve denk geldikçe zindanlara girip temizlemeye oynarsanız bayağı hakkını veriyor.
Seriye başlamak, nasılmış bi' görmek için Skyrim, bence ideal bi' oyun.
Oblivion, Remaster öncesi oynanış ve karakteri planlamadan kasarsanız zorluk açısından eleştiriliyordu ama Remaster'la oyunun özünü bozmadan olabildiğince günümüze ve günümüz oyun anlayışına uyarlamaya çalıştılar (ki bence başarılı olmuş da). Skyrim'i beğenirseniz bana kalırsa Oblivion'u da oynadığınıza değer ve umarım Oblivion'u da beğenebilirsiniz.
Skyrim için söylenecek çoğu hatta belki her şey en az Oblivion için de söylenebilir.