OBP ile alan liseler kötü mü?

beratcamw3

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, malum LGS'ye girdik dün fakat sınav çok berbat geçti hiç yetiştiremedim yapamadım. Normalde denemelerden 400 420 puan gibi bir şeyler alıyordum fakat hesapladığımda 360 370 gibi bir puan alıyorum ve bu puana hiçbir şey gelmiyor Elazığ'da. Sorum şu benim OBP'em 90 sizce OBP ile alan liselere gidilir mi çevremden böyle liselerin kötü olduğunu duydum ama maalesef tek çözüm bu gibi geliyor çünkü sınavım cidden çok kötü geçti ve kötü bir liseye gitmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Dert etme, OBP ile alan liselerde terörist yetişmiyor. Ben şahsen kendi isteğimle meslek lisesine gitmek istemiştim. Hiç kötü insanlar yok. Tabii birkaç tane serseri oluyor ama her lisede bu tarz tipler var. Bu kadar endişelenmene gerek yok (bu konuda endişeleniyorsan tabii).

İlla ki karşı çıkan olacaktır ama lisenin çok da önemi olduğunu düşünmüyorum. İyi olmasının da kötü olmasının da kendine has iyi ve kötü yönleri var. Mesela çok iyi liselerde sınavlar zor olur ve çok fazla zeki öğrenci olur bu da insana at yarışında gibi hissettiriyor ve OBP'nin düşük gelmemesi için lise hayatını deli gibi çalışarak geçirmek zorunda kalmak anlamına geliyor. Öte yandan alınan eğitim iyi oluyor. Nispeten ortalama bir lisede ise sınıfta çok fazla eşek olduğu için hocalar gayet kolay soruyorlar. Ortalamanın üzerinde bir öğrenci rahatlıkla ön plana çıkabilir ve bu da tabiki kişiyi motive eden bir etkendir. Hemde OBP yüksek tutulabiliyor bu sayede. OBP'nin ne kadar önemli olduğu zaten gayet açık bir şey. O yüzden ne çok kötü ne de mükemmel ötesi bir lise yerine daha ortalama bir anadolu lisesi bana göre yerinde bir tercih olur.

Şunu da eklemek istiyorum. Evet lise eğitimi iyi oluyor ama lise eğitiminin YKS için gerekli olduğunu düşünürsek günümüzde ki öğrencilerin büyük çoğunluğu zaten YKS derslerini okuldan öğrenmiyor. Buna bende dahil. Çoğu ya dershaneye gidiyor ya online bir dershane ,eğitim paketi satın alıyor ya da Youtube'da ki hocalarla birlikte devam ediyor ki Youtube'da ki eğitim artık öyle kaliteli bir seviyeye geldi ki okula gidip gelmenin kişisel gelişimi ayrı tutmakla beraber akademik anlamda gerekli olup olmadığı bile tartışma konusu haline geldi.

Haklısınız tek çarem OBP olacak gibi.

Lise hakkında endişelenmeyi bırakıp rahatlamanızı öneriyorum. Yaklaşık 6-8 ay içinde zaten endişlerinizin gereksiz olduğunu fark edeceksiniz.

Teşekkürler bir sorum daha olacak yaşadığım yerde 88 OBP ile alan bir sağlık lisesi var tam olarak ne oluyor bu sağlık liseleri çünkü birçok kişi öneriyorda.

Lise hakkında endişelenmeyi bırakıp rahatlamanızı öneriyorum. Yaklaşık 6-8 ay içinde zaten endişlerinizin gereksiz olduğunu fark edeceksiniz.
Aynen öyle hocam.

Teşekkürler bir sorum daha olacak yaşadığım yerde 88 OBP ile alan bir sağlık lisesi var tam olarak ne oluyor bu sağlık liseleri çünkü birçok kişi öneriyorda.

Heves ettiğin/sevdiğin bir konu varsa (elektrik, bilişim, makine) onların bulunduğu bir meslek lisesine gitmen en iyisi olur.

Meslek liselerinden mezun olursanız doğrudan universiteye gerek kalmadan meslek sahibi olabiliyorsunuz. Bildiğim kadarı ile sağlık meslekten YKS sınavına girmeye gerek kalmadan bazı mesleklere erişebiliyorsunuz. Anestezi, sağlık teknisyeni gibi meslekler bunlara dahilmiş.

Daha çok 2 yıllık bölümler gibi duruyor eğer akademik anlamda başarılı bi insansanız yazmayın derim sağlık mesleği.

Ben dün girdiğimiz sınavdan 480 aldım fakat sınav çok zordu ve yüzdeler inanılmaz oynayacağı için 496 puanlık Kabataş’a bile girebilirim. Demek istediğim, 380 aldıysan 400-410 puan civarındaki liselere de girebilirsin ve OBP ile alan bir liseye gitmene gerek olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…