Bu mümkün mü? Yani sadece nitelikliden nitelikliye mi yoksa herhangi bir liseden geçiliyor mu? Ben bir lisede 2 sene okuyup sonra başka bir liseye geçeceğim. Bir sorum daha var. Ortalamam 97 98 olursa okuduğum nitelikli okuldan daha yüksek bir puanlı liseye geçebilir miyim?
Bu mümkün mü? Yani sadece nitelikliden nitelikliye mi yoksa herhangi bir liseden geçiliyor mu? Ben bir lisede 2 sene okuyup sonra başka bir liseye geçeceğim. Bir sorum daha var. Ortalamam 97 98 olursa okuduğum nitelikli okuldan daha yüksek bir puanlı liseye geçebilir miyim?
Nitelikli okula geçerken LGS puanına bakıyorlar. Sınava girdiğin senenin taban puanından yüksek bir puanın varsa nakil isteyebiliyorsun. Nakil alacağın okul senin girdiğin sene opb ile alıyordu da sonradan LGS puanına döndüyse bilemem.
OBP ile alan okullar arasında nitelikli olanlar da var. Sen tercih yaptığında LGS puanıyla alan bir okulu kazandıysan nakil yaptırırken LGS puanı baz alınır, OBP puanıyla alan bir okulu kazandıysan nakil yaparken OBP puanına bakılır.