OBP ile alan okuldan nitelikli liseye geçilir mi?

Kakooo

Centipat
Daha fazla  
Bu mümkün mü? Yani sadece nitelikliden nitelikliye mi yoksa herhangi bir liseden geçiliyor mu? Ben bir lisede 2 sene okuyup sonra başka bir liseye geçeceğim. Bir sorum daha var. Ortalamam 97 98 olursa okuduğum nitelikli okuldan daha yüksek bir puanlı liseye geçebilir miyim?

Geçersin dostum yeter ki OBP yüksek olsun.

Geçersin dostum yeter ki OBP yüksek olsun.
Hayır geçemez adrese dayalı okuldan nitelikli okula geçebilmek için obp'ye değil LGS puanına bakıyorlar.

Hayır dostum mümkün değil çünkü geçerken obp'ne değil lgs puanına göre seçiyorlar

Nitelikliden nitelikliye geçerken OBP'ye bakıyorlarmış diye duydum. Müdür yardımcısı söyledi.

Nitelikliden nitelikliye geçerken OBP'ye bakıyorlarmış diye duydum. Müdür yardımcısı söyledi.
Hayır öyle bisey yok bizzat kendinmden biliyorum lgs puanına bakıp geçiriyorlar

Zaten o mantıkla adrese dayalı okulda okuyup obp'ni 100 yaparsan fen lisesine felan gitmen gerekiyor yani öyle bisey yok

Ben niteliklide okumaya başlayacağım bir lise tuttu.

Ben niteliklide okumaya başlayacağım bir lise tuttu.

Nitelikli okula geçerken LGS puanına bakıyorlar. Sınava girdiğin senenin taban puanından yüksek bir puanın varsa nakil isteyebiliyorsun. Nakil alacağın okul senin girdiğin sene opb ile alıyordu da sonradan LGS puanına döndüyse bilemem.

OBP ile alan okullar arasında nitelikli olanlar da var. Sen tercih yaptığında LGS puanıyla alan bir okulu kazandıysan nakil yaptırırken LGS puanı baz alınır, OBP puanıyla alan bir okulu kazandıysan nakil yaparken OBP puanına bakılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…