OBP ile lise tercihi nasıl olur?

DalyanAga

Decapat
Daha fazla  
Gitmek istediğim lisenin OBP puanı 80.5656.
O kadar OBP puanım olursa, yani puanım 80.5656 olursa kesin girer miyim?

Senden yüksek OBP sahibi kişiler yazar ise giremezsin.

Puanın o puandan az olsa da girebilirsin. Kontejan sayısı oluyor o sayı içinde öğrencileri, OBP puanı en yüksek olan ve adresi okula en yakın olarak sıralıyorlar.

Yani puanın 75 ise 80 puanlık öğrenci senin önüne geçer, 75 puanlık başka bir öğrenci var ise hanginizin adresi okula daha yakın ise sıralamada o öne geçer.

Bende liseye girerken obp ile girmiştim, benim girdiğim okul 86 ile alıyordu benimki 93 tü. Ancak tercih kabul edilmedi çünkü daha yüksek obpli insanlar tarafından okul seçilmişti. Birkaç tercih daha yaptım, son tercihimde okul tuttu. Yani eğer tutturamazsan son tercihe kadar onu 1. tercihe koy. Ben okul açılmadan önceki hafta girmiştim.

Sınavsız liseler alım yaparken öncelikli kriterler adres ve boş kontenjandır. Ardından başvuruda bulunan öğrenciler kendi aralarında sıralanırlar.

Mesela OBP'leri yüksekten düşüğe doğru sıralanan Doruk, Ali, Nazlı, Demir ve Açelya eğer sadece 3 kontenjanın başvurduğu bir okula başvurursa bu öğrencilerden yalnızca Doruk, Ali ve Nazlı kabul edilir. Diğerleri edilmez. Komşu kayıt alanı vs. de var ama genel hatlarıyla böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…