Merhaba, OBP ile bir liseye gitmeyi düşünüyorum da. 88.9 ortalamam var, tercihlerim 3 tane, 2 tanesi, 89.3 ve 89.5 civarlarında. Sizce tutar mı?
OBP'ler yukselecek. Bu sene LGS çok kolaydı herkes OBP ile girmeye çalışacak. Bol şans.
Kesinlikle yükselecek . Aldığı puanlarla iyi liselere yerleşemeyen çoğu öğrenci ortalama ile yerleşmeye yönelecek ve bu da çoğu okulda ortalama 2-3 puanlık artışlara sebep olacak.Hayır dostum LGS puanları iş yapacak bu sene OBP düşecek.
Ben birde deprem bölgesindeyim ona göre değerlendirebiliriz çok teşekkür ederimOBP'ler bu sene çoğu kişinin LGS puanının fazla olmasından dolayı düşecek dostum %80 ihtimal ile girersin umarım.
Dostum lgs çok kolay diyorsun eğer lgs çok kolay olduysa herkes puan ile girecek ve obp ile giren sayısı azalacak söylediklerin çelişiyorOBP'ler yukselecek. Bu sene LGS çok kolaydı herkes OBP ile girmeye çalışacak. Bol şans.
Yanlışınız var kolay sınavlarda yüksek puan alanlar üstlerde yığılır. Puanınızın karşılığından daha kötü bir yüzdelik dilime yerleşirsiniz. Bu yüzden pek çok öğrenci puan olarak gerekliliği karşılasa bile Fen Lisesine yerleşemez ve yakınlarındaki Anadolu Liselerini değerlendirir. Kolay sınav olursa herkes Fen Lisesine gider ya da iyi yerlere yerleşir demek yanlıştır , çünkü yerleştirmede belirleyici olan şey yüzdelik dilimdir. Herkes çok iyi yaptığı için yüzdelik başarı dilimlerinde yığılmalar olur. Örneklemek gerekirse:Ben birde deprem bölgesindeyim ona göre değerlendirebiliriz çok teşekkür ederim
Dostum lgs çok kolay diyorsun eğer lgs çok kolay olduysa herkes puan ile girecek ve obp ile giren sayısı azalacak söylediklerin çelişiyor
Merhaba, OBP ile bir liseye gitmeyi düşünüyorum da. 88.9 ortalamam var, tercihlerim 3 tane, 2 tanesi, 89.3 ve 89.5 civarlarında. Sizce tutar mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.