OBP kesilmesi

bahadirnaber

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle selam. Geçen sene üniversite sınavına girip Çanakkale 18 Mart üniversitesine yerleştim fakat bazı şartlardan dolayı gidemedim. Okula kayıtlıyım fakat bu sene bir daha sınava gireceğim. OBP'nin yarısı mı kesilir yoksa OBP Full mü kesilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Yarı yarıya kesilir, mesela 98 ise 49'a düşer.

Yarısı kesilir. Sonraki sene ise geri gelir.

Komple kesilme gibi bir durum olmaz değil mi hocam? Belli bir sitesi var mı acaba? Kod 7 durumundayım mesela o durumda OBP ne kadar kesilir gibi bir bakacağı site yok mu?

Puanın komple kesilmesi gibi bir durum hiç yok. Puan kesilmesiyle alakalı açıklama ÖSYM nin kılavuzunda yer alıyor. Geçen sene yerleştirildiğiniz için puanınızın yarısı kesilir.

Puanın komple kesilmesi gibi bir durum hiç yok. Puan kesilmesiyle alakalı açıklama ÖSYM'nin kılavuzunda yer alıyor. Geçen sene yerleştirildiğiniz için puanınızın yarısı kesilir.

Hocam yorumun için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz kılavuzun linkini atma şansınız var mı? Bir türlü bulamadım.

Link
Sayfa 32-33 ü okuyabilirsiniz hocam, OBP ile alakalı detaylı bilgilendirme var.

Yarısı kesilir. Sonraki sene ise geri gelir.
Ben 24 yılında girip tercih yaptım ve yerleştim yani 26 yılında kırılmıyor değil mi? Ayrıca bir sitede sadece mezun olduktan sonraki 2 yıl obp kullanılır diye bir yazı okudum doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…