OBP kırılması hangi durumlarda işliyor?

utkuuuxx

Zeptopat
Daha fazla  
Benim bu sene OBP kırıldı çünkü geçen sene bir üniversiteye girmiştim şimdi gidip o okuldan kaydimi sildirsem seneye tekrar YKS'ye girsem tekrar OBP kirilmaz degil mi? Kesin bilgisi olan var mi? Duydugum kadariyla bu bir seferlik durummus ama emin olmak icin soruyorum.

Bu olay sadece bir seneliğe mahsus. OBP bu sene kırılmış. Eğer bu sene tercih yapıp yerleşmediyseniz, sonraki sene OBP düşmez.

Bu olay sadece bir seneliğe mahsus. OBP bu sene kırılmış. Eğer bu sene tercih yapıp yerleşmediyseniz, sonraki sene OBP düşmez.

Evet hocam ben geçen sene üniversiteye girmistim bu sene tekrar YKS'ye girmek istedim OBP kirildi tercih yaptim ama kaydolmayacagim şu an halihazirda kaydim olan okuldan da kaydimi aldirip seneye tekrar YKS'ye girmek istiyorum o yuzden emin olayim dedim teşekkürler hocam.

@utkuuuxx, şimdi siz bu sene üniversite kazandınız mı? O kısmı anlayamadım.

@utkuuuxx, şimdi siz bu sene üniversite kazandınız mı? O kısmı anlayamadım.

Ben bu sene de bir üniversite kazandim yani yerlestirildim. Normalde benim kafamdaki şey hazır üniversitedeyken bir kez daha YKS girip istediğim bölüme girmek. Ama bu sene OBP kirildigi icin asil istedigim yer gelmemis baska bir okul geldi ama oraya da kaydolmak istemiyorum. Şimdi ben halihazirda kayitli olduğum okuldan kaydimi silsem seneye tekrar mi kirilacak OBP?

@utkuuuxx, yerleştiğiniz için evet, kırılacak. Eğer yerleşemeseydiniz kırılmazdı. Sonuçta sınava girmişsiniz, tercihinizi yapmışsınız ve yer işgal etmişsiniz. Kayıt yaptırmasanız da OBP yarıya düşecek 2025 YKS'de. 2026 YKS'de düşmez.

@utkuuuxx, sorununuz çözüldü mü? Konuya geri dönüş sağlar mısınız?

@utkuuuxx, konuya geri dönüş sağlar mısınız?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…