OBP nedir?

Öğrencilerin ortaöğretim başarılarını gösteren bir puandır. OBP, lise diploma notu ve okulun başarı ortalaması dikkate alınarak hesaplanır. OBP, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirmelerinde kullanılmaktadır.

Merhaba OBP tam olarak ne oluyor? Açıklar mısınız?

Ortaokul için; 6 7 ve 8'in yılsonu puanı toplamı 3'e bölünür. Bu niteliksiz liselere gidebilmen için.

Lisede ise 0.6 ile çarpılıp puanına ekleme olur. 100OBP'de 60 puana kadar alabilirisin.

LGS için 6-7-8. sınıfların yıl sonu ortalaması, YKS'de 9-10-11-12. sınıf yıl sonu ortalaması.
Peki yksdeki obp 9-10-11-12.sınıflardaki yıl sonu ortalaması ile hesaplanıyor yoksa 6-7-8-9-10-11-12 6dan 12 kadar mı hesaplanıyor benim ortaokul ortalamam çok kötü ama lisede düzelttim iyi

Peki YKS'deki OBP 9-10-11-12.sınıflardaki yıl sonu ortalaması ile hesaplanıyor yoksa 6-7-8-9-10-11-12 6'dan 12 kadar mı hesaplanıyor benim ortaokul ortalamam çok kötü ama lisede düzelttim iyi

YKS sadece liseyi kapsar ortaokul olmaz hocam.

Peki yksdeki obp 9-10-11-12.sınıflardaki yıl sonu ortalaması ile hesaplanıyor yoksa 6-7-8-9-10-11-12 6dan 12 kadar mı hesaplanıyor benim ortaokul ortalamam çok kötü ama lisede düzelttim iyi
Sadece Lise'yi kapsar. Buradan hesaplayabilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…