OBP onay işlemi nedir?

Nawr

Decapat
24-28 Haziran arası OBP onaylama işlemi gerçekleştirecek deniyor bu işlem nedir?

Not: 2022 de sınava girdim bu yıl da girdim fakat mezuna bırakmaya düşünüyorum. Herhangi bir onaylama işlemi yaparsam OBP kaybı olur mu?

Hayır olmaz. OBP onayı OSYM'de eğitim bilgilerini guncellemedir. Siz 2022'de mezun olduğunuzdan bunu yapmanıza gerek yok.
Mezun olduğum yıl böyle birşey yapmamıştım obp puanım otomatik olarak kullanılmıştı bu yılda kullanıldıktan sonra 2025 için herhangi bir bölüm tercih etmesem obp kırılması olmuyor değil mi?

Mevzu şu aslında mezun olduktan sonra sistem kendini bazen güncellemyebiliyor. Bu yüzden de 12. sınıfın 2. dönem notları ÖSYM'ye aktarılmıyor o yüzden ÖSYM bu sorumluluğu öğrencilere bırakıyor.

OBP kırılması olması için senin tercih yapman ve yerleşmen gerekiyor. Yerleşme durumu olmadığı sürece OBP kırılmaz. Yani; tercih yaptın ve yerleşmedin puanın aynı lalır. Tercih yaptın ve yerleşti puanın %50 kırılır.

Anladım hocam çok yardımcı oldunuz teşekkürler.

Bu sene mezun olarak girdim sınava bu işlemi yapmam gerekir mi ?

Hocam bir YKS vlogger ı 12.sınıfın 2.dönemi açığa geçmiş, normalde obpsi 90 civarı olacakken sadece 12.sınıfın 2.dönemini almış sistem, haliyle 99 gibi bir obpsi olmuş. Bunun bir açıklaması var mı? Yıl 2022 veya 2023 olması lazım.

Öyle bir şey olma ihtimalini bilmiyorum. Eğitim bilgilerini guncellemese bile e-devletten, e-okuldan getiriliyor diye biliyorum ÖSYM sitesine. Fakat benim anlamadığım bu onay işlemini kimler yapmak zorunda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene mezun olarak girdim sınava bu işlemi yapmam gerekir mi ?
Hocam yapmanız 3 saniye sürüyor yapın ne zararı var?

Prim kasmak içindir ya da sistemsel hata olmuştur. Öyle bir şey olmaz OBP dediğiniz şey 9, 10, 11 ve 12. sınıfın ortalamasının işlem görmüş halidir.

Genel olarak OBP güncellemek zorunda değilsinzi ama sonradan hata olursa bu tamamen sizin sorumluluğunuzda ÖSYM sorumluluk kabul etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…