Çözüldü OBP puanı nasıl kırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Natasha1Rogers

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 2022 yılında YKS girdim ve tercih yaptım fakat ilk dönem bıraktım ve OBP kırıldı 2023 de böylece kırık OBP ile girip tercih yaptım fakat tercih yaptığım bölümü 2024 Aralık ayında bıraktım 2024 sınavına girmedim. Tekrardan 2025 sınavına gireceğim OBP kırılması olmaz değil mi? Bir de ek olarak ben açıktan 2. üniversite olarak Anadolu ünv kayıt oldum ama ÖSYM puanı ile değil normal üniversite hakkım olduğu ıcın mecbur onu da bıraktım. Her türlü 2025 de OBP kırılmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2022'de girip yerleştiysen 2023 sınavında OBP kırılır. Daha sonra gireceğin sınavlarda puanın normal OBP üzerinden hesaplanır. Yani sadece bir kez kırılıyor.
2022'de girip yerleştiysen 2023 sınavında OBP kırılır. Daha sonra gireceğin sınavlarda puanın normal OBP üzerinden hesaplanır. Yani sadece bir kez kırılıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bildiğim kadarıyla YKS girip tercih verip eğer bir üniversite yerleşirsen OBP kırılıyor kırık OBP puan düzelmesi için bir yıl sınava girilmemesi ve o seneyi hazırlanarak geçirmek gerekmektedir diye biliyorum.

Evet ben 2023 yılında sınava kırık puanla girdim ve tercih yaptım ama 2024 de girmedim bu yüzden 2025 yılında kırılmayacak. Teşekkürler

Evet bende öyle biliyorum. 2022 de gırdım 2023 de kırıldı ama tercih yaptım 2024 de sınava girmedim 2025 yılında kırılmayacak diye biliyorum. Beni tedirgin eden sınavsız 2. Üniversite var ya ben oraya kayıt oldum o puanı kırar mı dıye korktum da kırılmıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…