OBP puanında bir yanlışlık var

Musap5

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 9. sınıf 83 10.sınıf 86 11.sınıf 90 12.sınıf da ise birinci dönem 86 ikinci dönem 89 sınavlar da bitti ama diploma notum 79 gözüküyor. 85 üzeri olması gerekirken okul da bilmiyor. Ne yapmak gerekiyor veya karnelerden sonra düzelir mi? Bu durumu yaşayan var mı?

Düzelmez. Ne demek idare bilmiyor, onlar bilmiyorsa siz mi bileceksiniz? Direkt bulunduğunuz şehirdeki bir ilçe MEM veya il MEM'e gidin. Ama iş işten geçmiş olabilir, çünkü başvuru yaptıktan sonra OBP öyle kalıyor.

Düzeltme: Yarın son ortalamanız sisteme işlenince @Astekin hocamın aşağıda yaptığı işlemi uygulayın, düzelir.

Son düzenleme:

Kral ÖSYM aday işleri eğitim bilgilerim kısmından yenilemeye tıkla bir kere düzeliyor.

Burası.

Fakat yarın filan yaparsan daha iyi olur belgeyi aldıktan sonra e-Okul'a işlendikten sonra denemek istiyorsan şimdi de yap ama yarında yapmayı unutma.

Dosya Ekleri

• egitim-bilgileri-ekran_.jpg
    170,1 KB · Görüntüleme: 67

Hayır okulla görüştüm notlarda düzenleme yaptıklarında diploma notuna güncelleme yapınca değişiyordu ÖSYM sitesinden yeni not girildiğinde güncelleyince e-Okul'dan verileri alıyor güncel. Ama olması gerekenden çok düşük yıl sonu notlarına göre belirlenmiyor mu ya da 12.sınıf yıl sonu notu belirlenmediği için mi çözemedim ama sonuç olarak sınav notlarının hepsi girildi.

Sürekli olarak notlar eklendiğinde yapıyordum yeniliyordu şu an yenilenmiş haliyle 79 ama size söylediğim gibi sene sonu notlarına göre 85 üzeri olması gerekmez mi? Dediğiniz gibi yarından sonra da deneyeceğim tüm notlarda girildi ama farkı oluyor mu?

Bence olur ya umarım olur yani.

Hocam bu sorunun aynısını yaşamıştım benim de aklıma şimdi geldi. ÖSYM AİS'ten OBP bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor. Ayrıca okulunuzun idarecilerinin de nasıl bir torpille işe girdiğini sorun lütfen. Bu tarz basit işlemleri bilemeyeceklerse neden MEB çalışanı oldular.

Bence olur ya umarım olur yani.

Umarım olur konuyu açmak için yarını bekleyecektim bende düzelir diye umudum vardı. 12. sınıf yıl sonu notu da gözüktüğünde düzelmezse dilekçe göndereceğim gerekli yere bir sorun olmalı.

Vallahi hocam bende 12'yim müdürler söyledi yanlışlık varsa söyleyin diye ben kendim böyle düzelttim. Yarın bende deneyeceğim değişen bir şey var mı diye.

Vallahi hocam bende 12'yim müdürler söyledi yanlışlık varsa söyleyin diye ben kendim böyle düzelttim. Yarın bende deneyeceğim değişen bir şey var mı diye.

Peki 12. sınıf yıl sonu notunuz şu şekilde şurada gözüküyor mu? Bir yanlış olduğunu düşünüyor musunuz siz hesaplayınca.

Vallahi hocam denedik dönem ortalamam yükseldikçe diploma notunu yeniliyordum düşüyordu çok garip şekilde derslerle ve ders saatiyle ilgili bir şey mi var acaba ortalamam yükseldikçe diploma notum düşüyordu.

Dosya Ekleri

• IMG_4561.jpeg
    65,4 KB · Görüntüleme: 57

Yok gözükmuyor benim 1 notum girilmemişti yenilediğimde zaten girilince düzeliir ama tamamen bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…