OBP üniversiteye yerleşmede sıkıntı çıkartır mı?

lexonnn

Centipat
Daha fazla  
Bu sene 11'e geçiyorum. 9 ve 10. sınıflarda yıl sonu notlarım 64-62. Bu sene kararlıyım OBP'yi yükseltmeye.

OBP'nin sıralamayı etkilediğini biliyorum ama YÖK Atlas sitesinden baktığım zaman istediğim bölüm (bilgisayar mühendisliği) en son 460 OBP ile almış ama benim OBP maksimum 410 falan oluyor. Ben iyi bir sıralama yapsam bile OBP yüzünden giremez miyim? Mesela yerleştirmede 78 OBP ile yüksek netler girdiğim zaman sıralamam 8K oluyor. Okul için de 8K yeterli.
Ben bu sıralamaya girsem bile (OBP dahil) yerleştirmede bu düşük OBP engel yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene 11'e geçiyorum. 9 ve 10. sınıflarda yıl sonu notlarım 64-62. Bu sene kararlıyım OBP'yi yükseltmeye.

OBP'nin sıralamayı etkilediğini biliyorum ama YÖK Atlas sitesinden baktığım zaman istediğim bölüm (bilgisayar mühendisliği) en son 460 OBP ile almış ama benim OBP maksimum 410 falan oluyor. Ben iyi bir sıralama yapsam bile OBP yüzünden giremez miyim? Mesela yerleştirmede 78 OBP ile yüksek netler girdiğim zaman sıralamam 8K oluyor. Okul için de 8K yeterli.
Ben bu sıralamaya girsem bile (OBP dahil) yerleştirmede bu düşük OBP engel yaratır mı?
Yaptığın sıraya bağlı obp 10k bile geri atabilir.

Yaptığın sıraya bağlı OBP 10k bile geri atabilir.

Onu ben de biliyorum hocam demek istediğimi anlamadınız. Ben ham puanı değil yerleştirme puanı olarak sıralama da 8K yaptım mesela ama YÖK Atlas'ta net sihirbazın da yerleşen son kişinin OBP'si çok yüksek ama netleri AYT matematik 33 falan benim bu açığı kapatmam için netlerimin ondan daha yüksek olması lazım ama işte yerleştirme kısmında orada yerleşen son kisini bu OBP'si benim OBP'den çok yüksek iyi bir sıralama yapsam bile yerleşemez miyim?

Bir hocam 89 altında kalmamamı söylemişti. OBP elbette önemli.

Onu ben de biliyorum hocam demek istediğimi anlamadınız. Ben ham puanı değil yerleştirme puanı olarak sıralama da 8K yaptım mesela ama YÖK Atlas'ta net sihirbazın da yerleşen son kişinin OBP'si çok yüksek ama netleri AYT matematik 33 falan benim bu açığı kapatmam için netlerimin ondan daha yüksek olması lazım ama işte yerleştirme kısmında orada yerleşen son kisini bu OBP'si benim OBP'den çok yüksek iyi bir sıralama yapsam bile yerleşemez miyim?
Yerleşebilirsin. Bir ihtimal. Ama 64 not ortalaması olan biri için zor olmaz mı? Gerçekçi olmak gerekirse diye söylüyorum. İmkansız değil. Yapılabilir. İyi çalışman gerekli. Genelde senin kitle için söylüyorum, abartı abartı netler söyleyip sonrasında 'böyle yapsam nasıl? şöyle kurtarır mıyım acaba?' tarzı yorumlarla çalışmaktan çok, nasıl durumu kurtarırım odaklı gidip sonu hüsran olan yolculukları oluyor. Umudunu kaybetme. Planı boş ver. Bünyenin dayanacağı şekilde iyice çalış.

Yerleşebilirsin. Bir ihtimal. Ama 64 not ortalaması olan biri için zor olmaz mı? Gerçekçi olmak gerekirse diye söylüyorum. İmkansız değil. Yapılabilir. İyi çalışman gerekli. Genelde senin kitle için söylüyorum, abartı abartı netler söyleyip sonrasında 'böyle yapsam nasıl? Şöyle kurtarır mıyım acaba?' tarzı yorumlarla çalışmaktan çok, nasıl durumu kurtarırım odaklı gidip sonu hüsran olan yolculukları oluyor. Umudunu kaybetme. Planı boş ver. Bünyenin dayanacağı şekilde iyice çalış.

Haklısınız hocam zaten daha önümde 2 yıl var bu 11 ve 12 de OBP mi 78 80'e çıkarmaya çalışacağım teşekkürler. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı