OBP yenileniyor mu?

Rheunus

Femtopat
Daha fazla  
2024 senesinde YKS'ye girdim ve tercih yaptım. Sınava bir daha çalışmayı düşünüyorum. Birkaç arkadaştan 2 yıl içinde OBP yenileniyor diye duydum, öyle bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
2024 senesinde YKS'ye girdim ve tercih yaptım. Sınava bir daha çalışmayı düşünüyorum. Birkaç arkadaştan 2 yıl içinde OBP yenileniyor diye duydum, öyle bir şey var mı?
Merhaba! Eğer ki 2024 yılında girdiğiniz sınava göre yerleştiyseniz 2025 yılında girmiş olduğunuz sınavda OBP puanınızın yarısı kırılır. 2026 senesinde de sınava girerseniz OBP'niz 2024'teki haline dönecektir. Yani OBP'niz kırılmayacaktır. İyi Akşamlar!

OBP yerleştiğiniz yıldan sonraki yıl kırılır.

Tarif ettiğiniz durumda yeterli bilgi yok. Tercih yapmanız bir şey ifade etmiyor. Asıl soru 2025 yılında yerleşip yerleşmediğiniz.

2024'te yerleştim 2025'te bir daha sınava girdim ve obpm kırılmış şekilde geldi sonuç ama tercih yapmadım.

Merhaba! Eğer ki 2024 yılında girdiğiniz sınava göre yerleştiyseniz 2025 yılında girmiş olduğunuz sınavda OBP puanınızın yarısı kırılır. 2026 senesinde de sınava girerseniz OBP'niz 2024'teki haline dönecektir. Yani OBP'niz kırılmayacaktır. İyi akşamlar!

İyi akşamlar teşekkürler.

Merhaba! Eğer ki 2024 yılında girdiğiniz sınava göre yerleştiyseniz 2025 yılında girmiş olduğunuz sınavda OBP puanınızın yarısı kırılır. 2026 senesinde de sınava girerseniz OBP'niz 2024'teki haline dönecektir. Yani OBP'niz kırılmayacaktır. İyi akşamlar!

Peki hocam 2026 da yani bu sene 2024'teki gibi olur dediniz 2027 de de aynı şekilde devam eder mi?

2024'te yerleştim 2025'te bir daha sınava girdim ve obpm kırılmış şekilde geldi sonuç ama tercih yapmadım.

İyi akşamlar teşekkürler.

Peki hocam 2026 da yani bu sene 2024'teki gibi olur dediniz 2027 de de aynı şekilde devam eder mi?
Evet. OBP tercih yaptıktan sonraki sene kırık oluyor sadece.

2024'te yerleştiğiniz için 2025'de yarıya iner, 2026'da yarıya inmez. Sizinki de kırılmayacak. Yerleşildikten sonraki yıl yarıya düşüyor, ondan sonraki yıl düşmüyor. Sadece bir seneliğe mahsus.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı