OBP yetmediği halde adresten dolayı liseye gidilebilir mi?

Tunti

Hectopat
Daha fazla  
Gitmek istediğim lise 90 ile kapatmış bulunmakta. Benim ortaokul başarı puanım ise 80. adresim tutuyor arkadaşlarım bana adresim tuttuğu için her türlü girebileceğimi söylüyor. İnternette araştırdığımda ise bazıları adresteki tüm öğrencileri aldıktan sonra komşu kayıt alanına baktıklarını söylüyor. Bu durumda girmiş oluyorum, bazıları da bunun böyle olmadığını söylüyor. Aynı zamanda bu yıl OBP'ler düşecek. Geçmiş sene giren arkadaşların pandemiden kaynaklı 6. sınıf ortalamaları 100'dü.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
Herkesin 6.sınıf ortalaması 100 ise ortalamaların artması lazım mantıken ,niye düşsün.

Geçen sene yerleşenlerin öyleydi hocam, bizim değil.

OBP zaten lise ortalamasıdır. 4 senelik lise ortalamasına OBP denir ve üniversite sınavında kullanılır.

OBP zaten lise ortalamasıdır. 4 senelik lise ortalamasına OBP denir ve üniversite sınavında kullanılır.

Ortaokul başarı puanı olarak kısaltılabiliyor hocam. Liselere girerken Ortaokul başarı puanına bakarlar 6,7,8. ve aynı zamanda bilgili arkadaşlar cevap versin lütfen. sorularımın cevabını almadım.

Ortaokul başarı puanı olarak kısaltılabiliyor hocam. Liselere girerken ortaokul başarı puanına bakarlar 6, 7,8. ve aynı zamanda bilgili arkadaşlar cevap versin lütfen. Sorularımın cevabını almadım.

Hocam OBP ortaokul değil ortaöğretim başarı puanıdır. 9, 10, 11,12. sınıflardaki aldığın not ortalamalarının 4'e bölümüyle bulunur. Bu OBP puanı YKS(üniversite sınavı) notuna eklenir en az 30 en fazla 60 puan eklenir OBP'den. 1'den 8'e kadar olan sınıflar ilk öğretimdir.

Hocam konuda hiçbir şey değiştirmez, sonuç olarak 6,7.8. sınıfın ortalamasına bakılıyor.
Ve aynı zamanda internette ortaokul başarı puanı olarak aratırsanız göreceksiniz zaten.

Kankam aynısı ortaokulda da var. Hatta bir LGS puanı ile bir de OBP ild alan okular diye ikiye ayrılıyor liseler. Aynı şey hem lise için hem ortaokul içinde var.

Öyle bir şey yok şansınızı deneyin illaki girme şansınız olabilir çünkü o 90 geçen seneki liseye giren kişilerin taban ortalaması belki bu sene 80 puana düşecektir deneyin. Ama adres tutuyor diye alacaklarını zannetmiyorum alsalar alsalar puan düştüğü için alırlar.

Kankam aynısı ortaokulda da var. Hatta bir LGS puanı ile bir de OBP ild alan okular diye ikiye ayrılıyor liseler. Aynı şey hem lise için hem ortaokul içinde var.

Al OBP'nin ne işe yaradığı yazıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-16 223941.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…