OBP yetmeyen okula nakil aldırılabilir mi?

sado01

Decapat
Liseye yeni geçtim. OBP puanımın 72 olması lazım. İstediğim okul 85 OBP puanı istiyor evet çok fark ver, bu sene 10. sınıfa kadar puanı biraz yüksek tutup ev de yakın olduğu için aldırma ihtimalim var mı?

Liseye yeni geçtim. OBP puanımın 72 olması lazım. İstediğim okul 85 OBP puanı istiyor evet çok fark ver, bu sene 10. sınıfa kadar puanı biraz yüksek tutup ev de yakın olduğu için aldırma ihtimalim var mı?

Evet var, önemli olan boş kontenjan sayısı ve nakil aldırmak isteyen sayısı.

Sıraya göre ilerliyor ve 1. sırada olanlara öncelik veriliyor, yani OBP'si yüksek olanlara. Ancak şansınızı deneyebilirsiniz, ben 60 küsur OBP ile 90'lık okula nakil aldırmıştım. 10. sınıf ve sonrasında OBP'den ziyade boş yer önemli.

Teşekkürler, bu yolda nasıl ilerlemeliyim nelere dikkat etmeliyim.

9. sınıfı sağ salim bitir, derslerini aksatma. 10. sınıf olunca okul açılmadan belli bir süre önce, açıldıktan sonra ve belirli aralıklarla nakil ver. MEB'in sitesinden kontenjan sorgula.

Kısaca her nakiller açıldığında nakil başvurusu yap, çıkarsa gidersin.

Hocam tekrar bölüyorum ama nakil aldırmak isteyen sayısı bayağı bir fazla, ve ben 73 OBP puanı ile onlar ise 83,84 OBP puanı ile. Bu durumda evin yakınlığı etkiler mi? Ve ihtimal kalıyor mu tekrar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı