OBS Açıldıktan Sonra Oyun FPS'i Düşüyor

Normal şekilde oyun oynarken FPS'm V-sync açık olduğu için 144 FPS sabit oluyor ama Streamlabs OBS veya OBS Studio programlarını açtıktan sonra FPS'm sürekli düşüş yaşıyor. 70 ile 100 arasında gidip geliyor. Programları kapatınca tekrardan eski haline geri dönüyor FPS. Bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

Sistemim;
Asus Rog Strix 2080
İntel Core İ9 9900K
16GB 3000MHz RAM

Yayın ayarlarım;

1563914128195.png

OBS programı eğer yayındaysan anlık olarak render yaptığı için sistemini zorlaması normal. Aldığın FPS değeride gayet makul değerler. Eğer hiç FPS değerim düşmesin diyorsan büyük yayıncıların yaptığı gibi çift bilgisayar kullanabilirsin, biri oyun oynadığın bilgisayar diğer ise yayın yaptığın bilgisayar.

Yayın yapmadan sadece programı açtığım zaman oluyor.
Eğer video çekiyorsan ve FPS düşmesin diyorsan NVIDIA ShadowPlay kullan
Yok video değil daha programı açtığımda düşüyor FPS.
OBS programı eğer yayındaysan anlık olarak render yaptığı için sistemini zorlaması normal. Aldığın FPS değeride gayet makul değerler. Eğer hiç FPS değerim düşmesin diyorsan büyük yayıncıların yaptığı gibi çift bilgisayar kullanabilirsin, biri oyun oynadığın bilgisayar diğer ise yayın yaptığın bilgisayar.
FPS değerli makul ama yayında olduğum sırada makul olması gerekmiyor mu ben sadece programı açtığım zaman düşüyor FPS.

Son düzenleme:
Aynı problem bendede var çözebildiniz mi ? 2 gündür uğraşıyorum pc ye obs yükledikten sonra obs i açmadan pc yi yeniden kapatıp açtım pc açılışta droplu açıldı obs çalıştırmadan oyuna giriyorum anlık drop var silip resetleyince düzeliyor anca

Aynı problem bendede var çözebildiniz mi ? 2 gündür uğraşıyorum pc ye obs yükledikten sonra obs i açmadan pc yi yeniden kapatıp açtım pc açılışta droplu açıldı obs çalıştırmadan oyuna giriyorum anlık drop var silip resetleyince düzeliyor anca
Maalesef daha bir çözüm bulamadım obs üzerinden yayını açtıktan sonra sekmeye küçültüyorum öyle düzeliyor sadece.

Peki başka çaresi yok mudur acaba yeni özellikleri bir hayli işime yarıyor da.
Merhaba, hocam şimdi sizin sisteminiz gayet güzel rtx 2080 ve işlemcinde gayet iyi benim pc de rtx 2070 ve 3700x var ama yayını açtığım zaman düşmüyor çünkü 720 yada 1080p kalitede yayın yapmıyorum. Eğer ki sisteminiz otomatik en kaliteli yayını yaparsa FPS düşüşü normal.

Şimdi izlenmek istiyorsan eğer kaliteli bir yayın sunmak zorundasın gibi bir seçenek var artık. daha önceden 1903 güncellemesinde böyle bir sorun yaşamadım son 1 aydır filan var bu sorun bende.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı