OBS bitrate değeri yükselip düşüyor

itsmertkadir

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. OBS kullanarak Twitch'te yayın açıyorum. 9.5 Mbps upload hızım var. 6K bitrate veriyorum. Bu arada bunu OBS öneriyor. Şu ana kadar R6, LoL, Valorant yayını yaptım. R6'da hiçbir sıkıntı yok fakat Valorant'ta aşırı ping sorunu yaşıyorum. Normalde 7 8 stabil oluyor fakat yayın açınca 7-8'den 40-60-80'e çıkıyor. Bitrate'i düşüğe çekiyorum, 4K denedim, 3K denedim fakat onda da ping 50 60 yerine 20 30'lara çıkıyor. 7 8'den çıktığı için ping dengesizleşiyor yani sürekli bir 7 8 oluyor bir 20 30 oluyor. Bu durum olurken FPS 10'lara düşüyor.

LoL'de ise gene ping muhabbeti fakat bu kadar yüksek olmuyor. 10'dan 14 15'e çıkıyor tabii bu da sürekli olduğu için etki ediyor fakat yayın kasılıyor. FPS'de arada sırada düşme oluyor. OBS'de anlık Bitrate'in olduğu yerdeki kutucuk kırmızı oluyor.

Bayağı bir araştırdım. 3 4 gündür bu sorunla uğraşıyorum ve ortak bir durum buldum. Herkeste bu bitrate kafasına göre yükselip düşüyormuş. Düşmesi internetten dolayı olabilir, modem, altyapı vesaire fakat yükselmesi çok saçma bir durum. 6K bitrate veriyorum bir anda 7800'lere çıkıyor. 5K küsur, 4K küsurlere düşüyor. Bu sorunu çoğu kişi yaşıyormuş fakat bir çözüm bulamadım.

OBS ayarlarında gelişmiş bölününde ağ kısmında 2 ayar açın, düzeliyor diyen olmuş. Açıp denedim gene bir düzelme yok.

Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Bu arada R6'da böyle bir durum yaşamıyorum. Bu bitrate olayı onda da oluyor. Sürekli kafasına göre çıkıyor düşüyor ama verdiğim bitrate 6K, çok nadir 4K küsur düşüyor. Hemen hızlıca çıkıyor.

Bu arada FiveM ve RDR2 gibi oyunları 8 10 dk yayın açarak test ettim fakat FPS durumunda hiçbir sıkıntı yok yani Valorant ve LoL'deki gibi OBS'deki 60 FPS düşmüyor fakat bitrate mevzusu gene aynı. Kafasına göre hareketleniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı