Mertyilm
Hectopat
38000 bitrate'de kullanıyorum ona rağmen çamur gibi. Amd'nin uygulaması çok fps düşürüyor o yüzden kullanmıyorum.İşlemcin oyun+kayıt yapmaya uygun güçte değil. Hangi programı kullanırsan kullan muhakkak donanım kodlayıcı(GPU gücüne dayalı) kullan. Yazılımsal kodlayıcı(CPU) güçlü ve bol çekirdekli işlemci ile işe yarar. Aksi halde ya oyun performansı düşer yada kayıt kalitesi bozulur.
1080p 60FPS için kayıtta pürüzsüz görüntü istiyorsan 20-25 Mbps bitrate verip gerekirse sonra kesip biçer tekrar encode edersin. Aslında AMD Adrenalin yazılımı güzel kayıt alıyor. Ben RX 5700 XT kartımla beraber kullanıyorum. Artık OBS stüdyoyu kurmayı düşünmüyorum bile.
HEVC çok daha fazla güç gerektirir. Ne kadar bitrate verirsen ver bu sorunu çözemezsin. Bence kodlayıcıyı H.264 (AVC) ve yine AMD HW tercih etmelisin. Aynı şey AMD Adrenalin için de geçerli. Ekran kartın donanımsal olarak HEVC kodlama destekliyormuş gibi gözükebilir.38000 bitrate'de kullanıyorum ona rağmen çamur gibi. Amd'nin uygulaması çok fps düşürüyor o yüzden kullanmıyorum.
Video kodlayıcım AMD HW H.265 (HEVC)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.