OBS ile alınan kaydın boyutu nasıl düşürülür?

SedYourFrog54

Femtopat
Arkadaşlar Truckers MP de ne olur ne olmaz OBS'den kayıt almaya başladım. Sadece 25 dakika kayıt aldım ve 6,85 GB'lık bir video olmuş. Bunu nasıl düşürebilirim?

Dosya türü ne? Bazı siteler var kaliteyi bozmadan boyutunu düşürüyor onları deneyebilirsin.

Ekran kartınız nvidia mı?
Eğer nvidia ise ne olur ne olmaz diye sürekli kayıt almanıza gerek yok.

Nvidia'nın özelliği olan anında yeniden oynatma ile son (max 20dk) yı kaydedersiniz. Ben bu ayarı 5 dk da kullanıyorum. Mesela şuan anında yeniden oynatmayı kaydedersem 5 dk öncesinden itibaren ekranımın kaydını alıyor. Gayet kullanışlı. Sürekli ekran kaydı almanıza gerek yok yani.

Arkadaşlar Truckers MP de ne olur ne olmaz OBS'den kayıt almaya başladım. Sadece 25 dakika kayıt aldım ve 6,85 GB'lık bir video olmuş. Bunu nasıl düşürebilirim?

OBS de özellikle Truckers MP için çok kalite de video çekmene gerek yok. OBS ayarlarından çıkış ve kayıt kısmını atabilir misin? Soruna gelecek olursak handbrake kullanabilirsin gayet başarılı ve ücretsiz bir program. Fakat acayip bir boyut olmuş onu OBS üzerinden düşürebilirsin fazla kaliteli çekmeye çalışma.

Gelecekte kayıt edeceğiniz videoların boyutunun küçük olması için OBS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Kalite azaltmadan boyutu azaltmak için H.265 veya AV1 codeclerini kullanabilirsiniz. Ek olarak bitrate'i düşürebilirsiniz fakat ne kadar düşürürseniz kalite de o kadar azalır.

Elinizde olan videonun boyutunu küçültmek için HandBrake: Open Source Video Transcoder indirebilirsiniz.
Nvidia olmasına gerek yok, OBS üzerinden aynı şey yapılabiliyor.

Ben handbrake diye bir uygulama kullanıyorum. Ücretsiz bir uygulama kodlamasını vs. değiştirerek boyutu düşürebiliyor. Tabii çok abartırsanız kalite bozulabilir ama genelde sonuçlar gayet iyi tavsiye ederim.

AV1 denemedim ancak h. 265 dosya boyutunu çok ciddi seviyede arttıyor, H.264 ile 50 MB aldığım kayıt h. 265 ile 250-300 MB oluyor.

AV1 denemedim ancak h. 265 dosya boyutunu çok ciddi seviyede arttıyor, H.264 ile 50 MB aldığım kayıt h. 265 ile 250-300 MB oluyor.

Aynı şeyi yaşıyorum ve çok sinir bozucu. 3 saniyelik kayıt bile 150mb'yi geçiyordur. H. 265 ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…