OBS ile Twitch yayınlarında Stutter

hestb

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni yeni Twitch üzerinden canlı yayın açmaya başladım ve yayın açtığım zamanlar çok rahatsız edici stutter sorunları yaşıyorum. Aşağıda örnekler olarak koydum, koyamadığım daha birkaç örneği daha var. Benim size sorum, bunun nasıl çözebileceğimdir. İnternet upload ve download hızlarımı da ekledim. 1080p 60FPS yayın açıyorum, 8K bitrate veriyorum. İşlemcim 12400F, ekran kartım RX 6600. Bu sorunu özellikle bugün çok rahatsız edici noktada yaşadım, dün yine aynı ayarlarda açarken daha minimal stutterlar yaşanıyordu yine rahatsız edici ama dayanılamayacak şekilde değil.

örnek1 örnek2 örnek3

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-07-15 at 21.36.25.jpeg
    33,1 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece bugüne özelse Twitch sunucusunun yoğunluğundan kaynaklanıyor olabilir. 8.000'in biraz altına inmeyi dene, o kısım sadece görüntü için işin içine ses de girince limiti aşıyorsun. Twitch limitin aşılmasını pek iyi karşılamıyor. Yayında takılma yada direkt izlenememe gibi sorunlara yol açabiliyor. 7.500-7.700 bite düşebilirsin. Yine de genel OBS ayarlarını atarsan daha sağlıklı fikir edinebiliriz.

Özel bir ayar yapmadım Twitch broadcast önerilerindeki 1080p 60FPS için sunulan ayarları yaptım
Resolution: 1920x1080
Bitrate: 6000 Kbps
Rate Control: CBR
Framerate: 60 or 50 FPS
Keyframe Interval: 2 seconds
Preset: Quality
B-frames: 2
Bitrate i 6K ve 8K olarak denedim onda da mouse hareketlerinde sürekli bir görüntü de pikselleşme oluyordu. Bitrate arttırmayla çözebileceğimi söylediler ondan 8K denedim. Ancak 6K ile denediğim yayınlarda da daha az miktarlarda da olsa yine de stutter oluyordu.

Twitch partneri değilsen 6K üstü zaten veremiyorsun da 720p de vermeyi dene bakalım yayını, dekoderi değiştirmeyi dene. NVIDIA olsa NVIDIA'nin kodegi var benim kullandığım sifir sıkıntı oluyorda Radeon'un hangi kodekle verimli olduğunu bilemiyorum. 720P'yi bir dene ama. 13 mbit uploadin var oyunda oynuyorsun ordada bi veri alışverişi var. Muhtemelen yetişemiyor gibi duruyor.

Twitch inspectordan 720p ve 864p olarak denedim 720p de hiç hissetmedim 864p de 2 kere çok minimal bir stutter hissettim düşük çözünürlükte şu anlık devam etmekte fayda var gibi.
Yakın zamanda ben de RTX 4060 geçeceğim rica etsem senin NVIDIA için yaptığın ayarları atabilir misin? Bir de bu aşağıdaki çıkışı yeniden boyutlandır kutusunu tiklemeye gerek var mı varsa ne gibi durumlarda var yoksa ne gibi durumlarda yok bilgin var mı?

Benim ayarlara şuanda bakamıyorum kasayı açtığım zaman tekrar bakarım ona, çıkışı yeniden boyutlandırma ben hiç kullanmadım ama 720p yayın verirken 1080 den 720 ye downscale eder zaten yayını problem olcanı sanmıyorum onun. 720p güzel olur ama 720p de devam et bence. Millet genelde 720p tercih ediyor izlemek için. 2. Monitöre geçemediğim için canlı yapmıyorum ben şuanda ama geçen hafta canlıda denedim bende hiç problem olmuyor fakat benim internetimde simetrik 1000mbit.

8.000 bitrate vermek için partner olmana gerek yok. Çıkışı yeniden boyutlandır ayarı, yayını farklı kalitede verip, bilgisayara yayını farklı kalitede kaydetmek isteyenler için mevcut, kayıt almıyorsanız kullanmanıza gerek yok. AMD'nin kodlayıcısı maalesef çok kötü, stutter yaşamanın sebebi kodlayıcı da olabilir, ayarlarında olabilir. Çamurlanma genelde bitrate yetmediğinde oluyor. 720p 60fps sorunsuz verebiliyorsan şimdilik o şekilde takıl, zaten yeni bir yayıncı için gayet yeterlidir. Nvidia'ya geçince yine sorun yaşarsan tekrar konuşalım maalesef CPU üzerinden ve AMD üzerinden yayın konusunda deneyimim bulunmuyor :'(

For Twitch, the maximum bitrate is 6,000 Kbps for video (320 Kbps for audio). Even though you can go up as high as 8,000 Kbps, this isn't recommended as numbers fluctuate all the time, and going for the unofficial maximum might affect your stream. Yani diyor ki Twitch için maksimum bit hızı video için 6.000 Kbps'dir (ses için 320 Kbps). 8.000 Kbps'ye kadar çıkabilseniz de, sayılar her zaman dalgalandığından ve resmi olmayan maksimum değere gitmek akışınızı etkileyebileceğinden bu önerilmez.

Her okuduğunuza inanmayın, limiti aşmak bir sorun yaratmıyor. 8.000'in üzerinde uzun süre durursan problem yaratmaya başlıyor. Toplamda 8.000 bitratei aşmadığında takdirde sorun yok. Hatta 8.500'e kadar problem olmuyor. Ama dalgalanmadan dolayı 8.500'e denk gelecek şekilde ayarlarsan sorun yaşayabilirsin. Şahsi deneyimime güvenerek konuşuyorum. Partner de olsan, iştirak da olsan hatta ilk yayının bile olsa internetin yettiği takdirde 8.000 bitrate sorun yaşamadan verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…