OBS kaydında FPS düşmesi oluyor

Oğuzhan Akgül

Hectopat
RAM
16 GB Corsair vengeance 2933 mhz
SSD veya HDD modeli
500 GB Sandisk ultra
Ekran kartı
Rtx 2060 Asus dual
Anakart
Msi b450m A pro max
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhabalar. 2 aydır dert yandığım bir konu hala çözüm bulamadım. OBS de oyun kaydı alırken oyunda herhangi bir sorun olmamasına rağmen akıcı oynuyorum fakat sonradan aldığım kaydı izlediğim de takılmalar olmus gibi akıcı gözükmüyor. Yan monitör de OBS ekranın da daha kaydı baslatmadigimda bile ana monitör de oyunda hareket ettiğinde takılmalar oluyor ama oyun akıcı. Ek olarak NVIDIA Shadow Play de kayıt ettiğim de böyle bir sorun olmuyor ama OBS durum anlattığım gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. 2 aydır dert yandığım bir konu hala çözüm bulamadım. OBS de oyun kaydı alırken oyunda herhangi bir sorun olmamasına rağmen akıcı oynuyorum fakat sonradan aldığım kaydı izlediğim de takılmalar olmus gibi akıcı gözükmüyor. Yan monitör de OBS ekranın da daha kaydı baslatmadigimda bile ana monitör de oyunda hareket ettiğinde takılmalar oluyor ama oyun akıcı. Ek olarak NVIDIA Shadow Play de kayıt ettiğim de böyle bir sorun olmuyor ama OBS durum anlattığım gibi.
OBS'de bu tür durumları ayarlayacak birçok ayar var. Çıkış bölümünden gelişmiş ayarları kullanıyor musunuz?

OBS'de bu tür durumları ayarlayacak birçok ayar var. Çıkış bölümünden gelişmiş ayarları kullanıyor musunuz?
Gelişmiş ayarları kullanıyorum ya yani normal sistemime uygun ayarlar hepsi shadowplay de hiçbir sorun olmuyor ama OBS böyle nedense
Dostum kayıt ayarlarını 30 FPS yapmayı deneyebilirsin.
Üstelik sabit 30 FPS olur gibi.
Onu da denedim ama çözüm olmadı dostum ya

Gelişmiş ayarları kullanıyorum ya yani normal sistemime uygun ayarlar hepsi shadowplay de hiçbir sorun olmuyor ama OBS böyle nedense
CPU kullanım ön ayarını kendi bilgisayarınıza göre yapılandırın. İlk başta ultrafast deneyin. Kodlayıcı x264 olacak şekilde seçin. Ayrıca önceliği normalin üstünde yapın.

CPU kullanım ön ayarını kendi bilgisayarınıza göre yapılandırın. İlk başta ultrafast deneyin. Kodlayıcı X264 olacak şekilde seçin. Ayrıca önceliği normalin üstünde yapın.

İşlemciden yayın verdiğim de oyun da drop oluyor ama ekran kartı güçlü olduğu için ekran kartndan veriyorum ama yani anlayamadım hani kayida baslamadigim hâlde bilen oyun ekranında FPS düşmesi oluyor yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı