OBS masaüstü sesi ile mikrofon nasıl eşitlenir?

ExNExS

Centipat
Daha fazla  
Masaüstü sesini, yani tarayıcı ve diğer uygulamalardan gelen sesi, canlı olarak mikrofondan gelen ses gibi göstermek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Ses mikserinde masaüstü sesi ve mikrofon sesi mikserleri ayrı ayrı gözüküyor zaten. Tam olarak neyi yapmak istiyorsunuz anlayamadım ?

Ses mikserinde masaüstü sesi ve mikrofon sesi mikserleri ayrı ayrı gözüküyor zaten. Tam olarak neyi yapmak istiyorsunuz anlayamadım ?
Masaüstü sesini mikrofona vermek istiyorum. Yani, oyun oynarken arka planda çalan müziğin sesini mikrofondan geliyormuş gibi yapmak istiyorum.

Onu şu şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle aşağıda verdiğim virtual cable ses sürücüsünü yükleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Daha sonra mikrofondan hangi sesleri vermek istiyorsanız (tarayıcı,spotify yada başka bir uygulama vs) onları obs'e kaynak olarak ekleyin. (isterseniz bunlara filtre de ekleyebilirsiniz, gürültü giderme yada EQ gibi) Obs ses mikseri ayarlarından 3 noktaya tıklayın gelişmiş ses özelliklerinden mikrofon ve masaüstü seçeneğini "ekran ve çıkış" olarak seçin.

Daha sonra;
Obs ayarlar->ses->gelişmiş->izleme aygıtı (Cable Input - virtual cable) seçin.

Discord üzerinden konuşuyorsanız; discordun mikrofon ayarlarından giriş aygıtını kendi mikrofonunuz değilde "Cable Input" olarak seçin.

Hepsi bu kadar.

Not: Discord haricinde başka programlarda da zoom vs gibi giriş aygıtını cable input seçerek aynı şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca Obs devamlı altta çalışır durumda kalmak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…