OBS - Nvenc kodlamayı görmüyor

Narzhul

Hectopat
Ben OBS kullanarak oyunlarımı kayıt altına almak istiyorum. Fakat kayıt ayarlarında kodlayıcı kısmına tıkladığım zaman sadece x264 formatını görüyor. x264 formatıyla kayıt aldığım zaman ise çektiğim videoda inanılmaz FPS dropları yaşanıyor. Sorunun codec olduğunu düşünüyorum ve NVENC ile kodlarsam problemin düzeleceğini düşünüyorum.

Ekran kartım GT 940MX. OBS kodlayıcı ayarlarında NVENC kodlayıcıyı görüp seçebilmek için ne yapmam gerekiyor ?

Screenshot_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
flv formatında nedeniyle yapmıyordur belki. Ayarları kurcalayın biraz. Sürücü yüklü ve aktifse görmemesi için neden yok. Çünkü sürekli güncelleme alan bir program. Olmadı güncelleyin.

(Edit: Kartınız sanırım bu desteği sunmuyor. Detaylar için NVIDIA VIDEO CODEC SDK bağlantısını izleyebilirsiniz.)

nvidia sürücümde güncel, obs'mde güncel. Görmemesi için hiçbir sebep yok ama görmüyor.

Sanırım dediğiniz gibi. Kartım bu desteği bana sunmuyor. Başka açıklaması olamaz gibi geliyor.

Ben OBS kullanarak oyunlarımı kayıt altına almak istiyorum. Fakat kayıt ayarlarında kodlayıcı kısmına tıkladığım zaman sadece x264 formatını görüyor. x264 formatıyla kayıt aldığım zaman ise çektiğim videoda inanılmaz FPS dropları yaşanıyor. Sorunun codec olduğunu düşünüyorum ve NVENC ile kodlarsam problemin düzeleceğini düşünüyorum.

Ekran kartım GT 940MX. OBS kodlayıcı ayarlarında NVENC kodlayıcıyı görüp seçebilmek için ne yapmam gerekiyor ?

Eki Görüntüle 339163
Sorunu çözebildiniz mi ?

Hayır maalesef bende çok aradım ama ekran kartım GT1030 olduu için sorunu özemedim en az 1050 Ti olması lazımmış
Selamün Aleyküm kankam nvenc encoder özelliği olan ekran kartlarında gözüküyor sanırım dicemde sende var galiba benim dediğim de yanlış olabilir sadece internetten baktım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı