OBS Twitch yayını için ayar önerisi

Arda Bülbül

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba internet hızım aşağıdadır. Yayın yaparken kaç bitrate verebilirim ve lag sorunu yaşar mıyım? Oynayacağım oyunlar: Ets2, Cs-Go, Pubg, GTA 5 gibi oyunlar.

Sistemim
İşlemci: i5 7400 3.5 GHz
Ekran kartı: MSI GTX 1060 6 GB
Ram: 8 GB DDR4 2400 MHz
HDD: 2.5 TB

Teşekkür ederim yardımcı olanlara.

IMG_20181203_182410.jpeg

Dosya Ekleri

• Screenshot_2018-11-23-07-56-18-676_org.zwanoo.android.speedtest.jpeg
    Screenshot_2018-11-23-07-56-18-676_org.zwanoo.android.speedtest.jpeg
    48,3 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Bitrate olarak 5000 civarı verebilirsiniz. Diğer ayarlar içinde en iyi yöntem deneme yanılma yöntemidir.

Ben deneme yanılma yaparak 1-2 ay civarında max performans yapabiliceğim ayarları buldum. Alta yine de bir fotoğraf ekliyorum kendi ayarlarımın.

Ben ekran kartımdan veriyorum yayınımı. İşlemcim i5 7300HQ, GTX 1050 Ekran kartına sahibim. Ve çoğu oyun da aşağıda ki ayarlar ile max performansı aldım. (Türksat saolsun sıkıntı çıkardığı için bitrate 2500. Siz 5000-6000 civarı verebilirsiniz. Ama partner olana kadar 5000 yeter diye düşünüyorum.

Yayın serverım da genelde Frankfurt fakat TwitchBandwith test uygulaması ile genelde yayın öncesi test yapıyorum eğer daha iyi çıkarsa arada Amsterdam sunucusunda açtığım oluyor.
1543852981367.png

Bitrate olarak 5000 civarı verebilirsiniz. Diğer ayarlar içinde en iyi yöntem deneme yanılma yöntemidir.

Ben deneme yanılma yaparak 1-2 ay civarında max performans yapabiliceğim ayarları buldum. Alta yine de bir fotoğraf ekliyorum kendi ayarlarımın.

Ben ekran kartımdan veriyorum yayınımı. İşlemcim i5 7300HQ, GTX 1050 Ekran kartına sahibim. Ve çoğu oyun da aşağıda ki ayarlar ile max performansı aldım. (Türksat saolsun sıkıntı çıkardığı için bitrate 2500. Siz 5000-6000 civarı verebilirsiniz. Ama partner olana kadar 5000 yeter diye düşünüyorum.

Yayın serverım da genelde Frankfurt fakat TwitchBandwith test uygulaması ile genelde yayın öncesi test yapıyorum eğer daha iyi çıkarsa arada Amsterdam sunucusunda açtığım oluyor.
Eki Görüntüle 348823
Çok teşekkür ederim uğraşıp uzun bir yazı yazdığınız ve beni aydınlattığınız için şu anlık hiç bir soru işareti kalmadı kafamda teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 348823
Knk Benim Konuyada Bi Bakıp Yardımcı Olursan Sevinirim

Sizin konuyu göremedim. Sorununuz neydi yardımcı olmaya çalışayım.

Hocam merhaba , ttnet 2.80 upload hızım var. En azından izlenebilecek bir şekilde yayın açmak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İşlemci G4560 , 1050Tİ , 8*2 DDR4 2400 RAM kullanmaktayım.

Hocam merhaba , ttnet 2.80 upload hızım var. En azından izlenebilecek bir şekilde yayın açmak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İşlemciniz yayın açmak için yeterli durmuyor.

Cevabınız için teşekkür ederim , kodlayıcıyı Nvidia olarak ekran kartına verince de sorun olur mu hocam?

Ozaman sorun olmaz fakat bu sefer PUBG tarzı yüksek işlem gücü isteyen oyunlar oynayamazsınız yayında. LoL tarzı oyunlar için yeterli olacaktır.

İşlemciniz arkadaşın dediği gibi yayın için düşük oluyor ama ekran kartınız üzerinden yayın açmayı deneyebilirsiniz.

Bitrate olarak 2000-2500 civarı vermeye çalışın deneye deneye stabil değeri bulursunuz. Ekran kartından açmak içinde çıkış ayarlarını benim attığım gibi yapabilirsiniz.

Görüntü ayarlarınıda başta 720p 30 fps sonrasında da 60fps yapabilirsiniz önce 30fps deneyin sıkıntı çıkmıyor performans iyi ise 60fps deneyin. Hangisi daha iyiyse onu kullanırsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı