OBS ve NVIDIA kayıt ayarı karşılaştırma

EmreCPR

Hectopat
Arkadaşlar selam,

OBS ve NVIDIA'da 3 farklı karşılaştırma yaptım bunları da videoda birleştirdim sizce en iyi kayıt ayarı hangisi olmuş yardımcı olabilir misiniz? Aşağıda video linkini bırakıyorum sizce en iyisi hangisi? Renk ve görüntü olarak. NVIDIA 120 FPS çekiyor ama tabii YT'ye attığımız da 60 FPS oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim gözüme CQP daha iyi geldi hocam.

Ben kaydımı qcp level 20 ile alıyorum şu ana kadar denediğim en kayıpsız görüntüyü veriyor.

Benim gözüme CQP daha iyi geldi hocam.
Bende aynısını düşüyordum size sormak istedim. Teşekkürler.
Ben kaydımı qcp level 20 ile alıyorum şu ana kadar denediğim en kayıpsız görüntüyü veriyor.
Teşekkürler benim qcp level 20 ile alıyorum. Benim de gözüme daha iyi geldi. Yayın performansı nasıl hocam yayın+kayıt görüntü kalitesin de düşme oluyor mu bir de tam ayarlarınızı atabilir misiniz ?

Yayın yapmıyorum maalesef o yüzden denemedim hiç. Başka yaptığım çok bir ayar da yok aslında kayıt formatı .mkv ve kodlayıcı NVIDIA hvenc H.264

Hocam benim ayarlar bunlar. Sistemde R9 5900X ASUS TUF 3080 Ti. Kayıt formatı MP4 kodlayıcı da NVIDIA NVENC HEVC kullanıyorum H.264'ün ne gibi bir farkı var. Ayarları aşağıya ekledim.

Resim ekleyemedim Drive yükledim bakabilir misiniz acaba hocam

Kayıt formatı MP4 kodlayıcı da NVIDIA NVENC HEVC kullanıyorum H.264'ün ne gibi bir farkı var. Ayarları aşağıya ekledim.

Neredeyse her platform H.264 kullandığı için kullanıyorum H.264'ü. WhatsApp'tan HEVC video göndermeye çalışınca uyumsuzluk sorunları yaşanıyor örneğin. Kullandığın platform HEVC destekliyorsa H.264 kullanmaya gerek yok HEVC daha iyi.

Teşekkürler hocam. iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…