OBS video boyutu nasıl küçültülür?

OBS destekliyor mu bilmiyorum sonradan yeniden edit yapılacak ise AV1 çıktı alınıp aşırı iyi bir veri tasarrufu yapılır.

Ben editör ile yaptığım için gerek duymuyorum OBS'i kurcalamaya ama denenebilir
hocam aradım da bulamadım nerede tam olarak o

"boyutlandırılmış çözünürlük" ile "ortak fps değerini" değiştireceksin

Handbrake kullan. İşini görecek kaliteyi bulmak için 20 saniyelik birkaç deneme yapıp seçtiğin kaliteye bağlı videoyu 10-20 kat küçültebilirsin. Video tipi olarak H264 NVEC seç ki ekran kartın da dahil olup işlemi hızlandırsın. h265 daha verimli ancak YouTube desteklemiyor diye biliyorum.

Ben editör ile yaptığım için gerek duymuyorum OBS'i kurcalamaya ama denenebilir

Eki Görüntüle 1356790
"boyutlandırılmış çözünürlük" ile "ortak fps değerini" değiştireceksin
ustam anladım fakat bu kaliteyi biraz fazla düşürmez mi ? Ben hem kaliteli hem çok uçuk alan kaplamayan videolar çekmek istiyorum da. Birisi bana bi ara geforce önermişti çekmek için ama onu da pek beceremedim.
Handbrake kullan. İşini görecek kaliteyi bulmak için 20 saniyelik birkaç deneme yapıp seçtiğin kaliteye bağlı videoyu 10-20 kat küçültebilirsin.
o nedir hocam

Ustam anladım fakat bu kaliteyi biraz fazla düşürmez mi? Ben hem kaliteli hem çok uçuk alan kaplamayan videolar çekmek istiyorum da. Birisi bana bir ara GeForce önermişti çekmek için ama onu da pek beceremedim.

İki türlü de çok kötü görünecek hocam...
GeForce ile yaparsan da aynı sonuçlar elde edebilirsin hem

anladım hocam ben bu 1080p 30fps yapıyorum o zaman
Video sıkıştırıcı.
az önce bir arkadaş yazdı HEVC Video Codec kullanmamı önerdi aynı işi görür mü yoksa siz ne önerirsiniz hocam
hocam 1080p bulamadım sadece 1920x1080p var ondan mı bahsediyoruz yoksa o civarlarda bir çözünürlük mu bulayım ? Ayrıca 720p 60 fps daha mı iyi olur yoksa aynı sonucu mu verir ?

1080p (1920x1080)dir hocam

Hocam çok teşekkür ederim uğraştırdım bir tık fakat ben zaten o çözünürlüğü kullanıyordum bir tek fps 30 yaptım fark eder mi pek ?

Ne anlamda, izleyen kesin fark eder ancak elzem değil. Video boyutunu da (doğru ayarlarsan) yarıya yakın azaltabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…