Obsesif kompulsif bozukluktan kurtulmak için ne yapılmalı?

sorusorann

Centipat
Daha fazla  
OKB bende 14 yaşlarında başladı ve beni ilk zamanlar rahatsız etmiyordu. Çok başarılıydım, çok hareketliydim ama şimdi hayatımın mahvoluşunu en ön koltuktan seyrediyorum. Şimdi takıntılara gelelim, bir şey yaparken tekrar ediyorum. Yaptığım işi 4'e 5'e tamamlamaya çalışıyorum, tuvalette eskiden 2 3 dk maksimum durarken şimdi 10 15 dk duruyorum. Ellerimi çok uzun sürede yıkıyorum, sınavda yazıyı silip 10 kere yazmışlığım var. Ayakkabı giyeceksem 4 5 kere içine bakıyorum öyle giyiyorum, aynı şey tüm kıyafetler için de geçerli. Hayatım zehir oluyor, bu metini yazarken bile harfleri silip kaç kere tekrar yazdım. Daha çok fazla takıntım var, doktora gitmek ve ilaç kullanmak istemiyorum. Kendi kendime geçeceğine inanıyorum, kurtulan varsa en önemli tavsiyen ne olurdu? Yardımcı olun, hayat çekilmez bir hal alıyor.

Hocam desteğe şimdi görünmezsen muhtemelen ileride zorla daha kötü durumda görüneceksin. Yerinde olsam psikolojik destek alırım. Bu küçümsenecek bir şey değil.

Hocam desteğe şimdi görünmezsen muhtemelen ileride zorla daha kötü durumda görüneceksin. Yerinde olsam psikolojik destek alırım. Bu küçümsenecek bir şey değil.

Sağ ol yorum için ama düşünmüyorum bir yolu olmalı doktorsuz.

Sağ ol yorum için ama düşünmüyorum bir yolu olmalı doktorsuz.
Zaman sonra bilimum ilacı verirler bu kafayla devam edersen.

Ha illa doktorsuz mu olsun istiyorsun. Boş vereceksin bazı şeyleri kardeşim. Hiç kimse mükemmel olamaz, ana hayat motivasyonun bu olacak.

OKB tespitini koyan kim? Daha önce uzmana göründün mü, yoksa kendi kendine mi tespit koyuyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…