OC Explorer mode nedir?

berkocalan

Centipat
merhabalar herkese benim kısa bir sorunum var ben AMD Ryzen 3 2220G'le bir işlemci ve işlemcide bulunan Vega 8 ekran kartını kullanıyorum, Max 3000 MHz destekleyen 16 GB RAM aldım anakartımın modelide.
MSI MB A320M-A promsı A320M-A Pro AM4 DDR4 3200/OC DVI HDMI USB3.2 mATX ben RAM MHz arttırma ayarlarını yaptım fakat anakart ve işlemciyi almadan önce YouTube izledigim Benchmark'larda işlemcinin ve ekran kartının verdiği performanslar güzeldi fakat aldıgım zaman iyi bir FPS alsam da videoda gösterilen kadar iyi bir kare hızı alamadım. Kafama takılan tek şey OC Explorer diye bir mod var ve normalde seçenek işaretli. Bende expert yapsam ne olur PC zarar görür mü ya da daha mı iyi olur? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200414_182038.jpg
    IMG_20200414_182038.jpg
    687,9 KB · Görüntüleme: 226
Expert yapmanız kapalı olan 1-2 ayara erişim sağlar sadece. İnternetten izlediğiniz videolarda muhtemelen overclock yapılmıştır ve bu sebeple daha fazla FPS alıyorlardır. A320M anakartlar CPU için overclock desteklemiyorlar ama dahili Vega iGPU'yu overclock etmene izin verir mi bilmiyorum. Ayarları kurcalayın GPU ayarlarına erişim olup olmadığına bakın, eğer varsa MHz'yi artırabiliyor musunuz bir bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı