OC (Over Clock) Rehberi

Helal olsun ona.
Ha bu arada Core Temp kullanın MSI AB yerine.
Sanırım o işlemcilerde voltaj patlaması yaşanıyor. Zen 3 de düzeltirler herhalde.
@Shimada Sensei
Bence de (fikrim değişti) mesela 4.0 boosted performansı olan işlemciye ilk başta 4.0 GHz, 1.3 v verilebilir ama ür noktalarda bunu denemek büyük hata olur.
Edit: önerdiğim programlar değişti, tavsiyem MSI AfterBurner yerine Hwinfo, Core-Temp gibi programlar kullanın.

Aıda64 testini de tavsiyem sadece “FPU” testi yapmanız.

Güzel ama ben Ryzen Master önermiyorum.

Daha önce en az 20-30 kişiye UV, OC yaptırmışımdır.

Aralarından bazıları bana Ryzen Master'da yaptığı ayarları BIOS'a geçirmek için danıştı.

Ve BIOS'a geçirince BIOS'u bozuldu. BIOS bozabilme ihtimali var.

Tabii çözüm çok zor değil, USB ile yeni BIOS yükleyince sorun düzeliyor.

Ayrıca AIDA64 CPU, FPU, Cache işaretlemek bence yetersiz kalıyor, bu üçü işaretliyken sıkıntı yoktu ama R20'de çöküyor. O yüzden yetersiz. Sadece FPU işaretlemek çok daha yoruyor. Sadece FPU işaretleyip test yapılmalı.

Mesajımı editlemem için gereken zaman zaten geçti ancak senden önce üste yazdığım editi okuyabilirsin.

Ryzen Master uygulamasını nasıl Basic Moda alıyoruz?

Ryzen Master uygulamasını nasıl Basic Moda alıyoruz?
Genelde programı açtığında eğer çok detaylı bir sayfa çıkarsa karşına (benim kullandığım sürümde) sol ya da sağ altta “Basic Mod veya Basic View“ yazıyor. Basic View’e geçersen de Advanced View yazar, basic kullanmak eğer düz OverClock yapacaksan genelde daha kolay bir yoldur, tüm çekirdeklerin frekansını arttırmakla uğraşmadan hepsini bir kerede arttırabilirsin mesela.

Ben de yazmıyor öyle bir şey. Yukarıda ki arkadaş doğru demiş bu program BIOS'u bozabiliyor. Ben çok önceden bunu kullanmıştım ve BIOS'da voltaj ayarlarım bozulmuş. Sanırım bu uygulama yüzünden. Kullanacak arkadaşların dikkatine.

Evet öyle bir sıkıntısı olabilir eğer önceden OffSet voltaj ayarınız varsa, yani eğer önceden OffSet bir V ayarladıysanız Ryzen Master kullanmadan önce onu kaldırmanızı ya da Bios sıfırlayıp öyle başlamanızı tavsiye ederim. Eğer daha önceden bir şey yapmadıysanız sıkıntı çıkmıyor ve Manuel OC’yi herhangi bir şekilde bozduğunu görmedim. O konuda sıkıntı çıkarmıyor yani. Yine de offset V verenler dikkat ettsin.

Rehber icin tesekkurler cok yararli oldu. Ayrica sormak istedigim bir soru var; BİOS'da yer alan Boost secenegini aktif edersem sistem boşta sicaklik artiyor(ort. 50°) ama hiz ayni kaliyor (3.60), boost secenegini kapatirsam sicaklik dusuyor (ort. 35°) ama hiz yine ayni kaliyor (3.60). Bunun sebebi nedir? Aradaki fark nedir?

Evet aralarında bir şekilde uyumsuzluk oluyor. Dediğiniz gibi sanırım.

Core Performance Boost’dan bahsediyorsanız hocam, yük altında V ve GHz’ini arttırıyor. Boşta sıcaklık dışında pek fark olmaz. O yüzden bence CPB açacağınıza Frekans sabitleme daha mantıklı. Kısacası V yüksek olduğu için sıcaklık fazladır hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…