OC yaparak ne kadar performans arttirabiliriz?

Bilalcan.eto

Centipat
Daha fazla  
Eger ben tam 60 FPS aldigim oyunda e.Kartina da ıslemciye de OC yaparsam kac FPS artmis olur? O riske girmeye deger mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla %7-8 daha fazla FPS alırsınız. Yüksek OC için sıvı soğutma veya kaliteli bir kule tipi soğutma şart. Hem asıl farkı renderda görürsünüz oyunda değil.

NOT: İşlemciye ve soğutucuya göre değişir. Genele göre konuştum.

Bu ekran kartına ve islemcine bağlı. Sıcaklık değerleri 80 dereceyi bulmazsa ve stabil bir değer yakalamış isen çok güzel olur.
İşlemci darboğazınız var ise OC iyi gelecektir. Onun dışında%5-10FPS oynar diye düşünüyorum ekran kartı ile birlikte.
Arkadaşın dediği gibi sisteminiz nedir?

Laptopta 2070 Super'e MSI Afterburner programının OC Scanner ile önerdiği OC ayarı ile 60 FPS aldığım RDR Online'da 67 FPS aldım. Sıcaklık aynıydı. (70 derece sabit.) Program sanırım OC ve UV'yi birlikte yapıyor.

Ama bu artışa bence değmez. Ben OC ayarını kayıt ettim ama OC'siz kullanıyorum. Muhtemelen ekran kartının ömründen yiyor.

53616a98776c0dbdf1afc37953c5b20a.jpg

Konu hakkında pek bir bilgim yok , ama başlığı görünce aklıma bu geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı