2.20'den standart soğutmayla 3.33'e çıkman = neredeyse %50'lik bir artış.
Şimdi öyle yazılar falan, sayılar, yüzde elli diye söyleyince harikulade geliyor kulağa ama hız aşırtma konusunda nacizane tavsiyem;
1) İşlemciyi araştır, yapılan HA/OC'lerde kullanılan sistemleri incele.
2) Hemen heyecanlanma, ilk aşk değil bu -zaten her zaman ikincidir- 200'den 303'e çekme. Yoksa sen ehliyeti arabayı üçüncü viteste kaldırıp alanlardan olursun. 200, 225, 250... gibi gitmen gerek.
3) Voltaj değerleri; bilgisayara giren elektirik aslında içindeki küçük adamların çalışmalarını destekleyen faşist polislerin elektirikli batonlarına harcanıyor... yani biraz abartmış olabilirim tamam, biraz havalandırma için kullanılıyor: yani o işlemciye giren enerji miktarıyla oynaman gerekecek öyle %50 gibi efsaneler yaratmak istiyorsan.
4) İşlemci fanından sana gelsin: "Buralara yaz günü kar yağıyor canım, ölene kadar sana üfleyemem." Sonra "AHA AÇILDI VAL..." diye hafif bir yanık kokusu ve şanslıysan sadece yeni bir işlemciyle halledebilirsin.
En son e6600'ı 2.40'tan 3.20 civarına stok fanıyla çekip kullandım bir kış boyunca, 2006-7 galiba, sonrasında BIOS update ile 3.10'a sabitlemiştim. Anakartım canavar gibi bir MSI serisiydi, RAM'lerim de hoştu hani.
Çıkan değerler oh ne güzel, ama sende tam olarak ne var, adamlarda ne var? solid capacitor muhabbeti ciddi fark yaratıyor - heleki asus'un orada yazan anakartları tam birer örs, koy üstüne işlemciyi döv dövebildiğin kadar, ama neyle soğutmuşlar yazmıyor... bu yüzden yabancı HA/OC sitelerine göz atmalısın.
Misal bana kalsa şu an 3'e sabitleyebiliyor musun, yük altında ne kadar dayanıyor, işlemci sıcaklığın kaça çıkıyor merak ederim?
Voltaja karışamıyorsan hopaşinanay derim. 4xx mhz FSB ile uğraşırken o elemanlar, ciddi bir soğutma ve voltaj dengesi yaratmışlardır inan bana.
Bu iş çantada keklik değilSoğutucusuz OC mu yapılır, hadi yapıyorsun %40 mı yapılır Hadi yapıyorsun voltajsız mı yapılır
Her donanımın bir sınırı vardır, bas elektriği ver frekansı deyip sallayıp atamazsın.
Sistemini bilmiyor olsam da OC için uygun olmadığı açıkça ortada. Uygun donanımlara sahip olunca dene.
%40 frekans artışını voltajsız falan yapamazsın.
Kendi sorumluluğunda denemeye devam edeceksin;
Çarpanı 11'den azalt, 9 x 350 dene bakalım ne kadar stabil. Isı v.s. olarak bir gece bırakmakta fayda var.
Voltajı FSB 375'e kadar verebileceğini söylemişler eski konularda yabancı forumlarda ama sen voltaja dokunamıyorsun. O zaman Çarpan ve FSB ile deney yapacaksın.
1 GB RAM gözüküyor, makine ne için? BIOS update var mı kontrol etmeden geçme.
Başka forumlar için yabancı dil ve google ile pek çok yere ulaşabilirsin - bol şans.