OC yapmak ekran kartına zarar verir mi?

SALİH6752

Centipat
Daha fazla  
Sistem özellikleri:

İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz 64MB önbellek 12 çekirdek AM4 7nm tray işlemci.
Anakart: ASUS TUF Gaming X570-PRO Wi-Fi II 5100MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP ATX anakart.
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z RGB 5066MHz CL20 DDR4 Dual kit RAM.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 OC 12 GB GDDR6X 384 bit LHR ekran kartı.
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 360r V2 ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
PSU: ASUS ROG STRIX 850W 80+ Gold Full modüler 135mm fanlı PSU.
SSD: Samsung 1TB 980 Pro heatsink PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD (7000 MB okuma / 5000 MB yazma)
Sabit disk: Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5 SATA 3.0 hard disk.

Bir de birkaç sorum olacak:
1. Bu sistemle OC yaparsam sistem zarar görür mü?
2. Sistemin PSU'su yeterli mi ve OC yaparken de yeterli olur mu?

Bu sisteme çok da OC yapmana gerek yok yeterli olur mu olur fakat voltaj attırmadığın sürece ekran kartını veya işlemciyi yakmazsın hattinden fazla voltaj verirsen yakma ihtimalin var fakat düz OC yaparsan sorun olmaz.

Düzgün yapılırsa bir sorun olmaz. Ekstra olarak güç kaynağınızda yeterli. Fakat oyun oynayacaksanız OC yapmanıza gerek yok. Zaten sistemin akıcı oynatamayacağı oyun yok. Birkaç FPS için zahmete değmez bence. Çünkü stabil frekansları bulana kadar mavi ekran veya çökme gibi sorunlar yaşama ihtimaliniz var.

ASUS ROG STRIX RTX 3080 OC 12 GB ekran kartın var. Niye OC yapma ihtiyacı duyuyorsun? Oyun mu kasıyor.

Madencilik için hız aşırtmayı düşünüyorsan sistemin içine edersin.

Yok OC açıp FPS artışı sağlıyor kısaca oyunlarda kullanmayı düşünüyorum.
ASUS ROG STRIX RTX 3080 OC 12 GB ekran kartın var. Niye OC yapma ihtiyacı duyuyorsun? Oyun mu kasıyor.

Hayır ama merak ettim açıkken ve kapalıyken FPS artışını merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…