OC yapmak sisteme zarar verir mi?

1 senedir oynamadığım oyunu ne kadar FPS aldığımı test etmek için açtım 50 55 FPS olmuş 40 45 FPS abiler olmuş kurabiye hesabı yeni sistem almaya zorlamışlar %20 performans kaybı mı olur 1 senede i7 4790 12 senelik işlemciye 2022 model bir ekran kartı kombine etmek gibi bir planım var bakalım sınavı atlatalım da.

O işlemci belki küçük darboğazlar ile RTX 2060 bile götürebilen bir işlemci, daha az darboğaz ve RTX teknolojileri isterseniz RTX 3050 güzel olur. Şu anki ekran kartınıza göre devasa FPS farkları olur.

O işlemci belki küçük darboğazlar ile RTX 2060 bile götürebilen bir işlemci, daha az darboğaz ve RTX teknolojileri isterseniz RTX 3050 güzel olur. Şu anki ekran kartınıza göre devasa FPS farkları olur.
öğrenciyim çok param yok bu yüzden amd tercih etmeyi düşünüyorum eldekini 800 liraya satıp üstüne biraz ekleyip rx 6600 almayı planlıyorum bu konuda fikriniz nedir? rx 6600 rtx 3060 dengi bir kart ve fiyatı daha uygun

i7 4790 ile RX 6600 kullanmanızı önermiyorum darboğaz olur ama nekadar olur bilemiyorum. Siz sanırım RTX 3060 ile RTX 3050'yi karıştırdınız aralarında fark var. Ekran kartına çok paralar dökmektense AM4 sokete geçip biraz daha düşük kartlarla kullanmak daha iyi olur dengeli bir sisteminiz olur işlemciye upgrade istendiğinde AM4 sokette bir sürü işlemci seçeneğiniz var.

Hayır karıştırmadım RX 6600 RTX 3060 ile RTX 3050 arasında bir kart ama böyle yazmak daha kısa sürüyor .RX 6600 dediğimiz kart 2. el 4500 TL ancak AM4 sokete geçmek dediğiniz şey bana çok pahalıya patlar. PSU SSD almam gerek bunun üzerine işlemci anakart RAM alınması hepsinin de üstüne bir de ekran kartı almak beni aşar öğrenciyim dediğim gibi. RX 6600 ile bayağı darboğaz yaşarım ama almışken de eski ve zayıfını almak istemiyorum bozulma ihtimalleri daha yüksek, teknolojileri eski ve zamanında çok para ödediği için asıl fiyatına satmak istemeyen kart sahipleri RTX 2060 gx 1660 gibi kartları şişik fiyata satıyor. 5 6 senelik bir teknoloji daha zayıf ve kötü bir karta 4000 vermek yerine 4500 TL'ye RX 6600 almak bana daha akıl işi olarak geliyor 2 senelik teknoloji ve daha güçlü sonuç olarak. . Hem daha zayıf bir kart alsam daha yüksek bir FPS mi alacağım daha iyi kartla darboğaz yediğim için?

Hocam benim size daha düşük kartla daha yeni soket olan AM4'ü önermemin sebebi işlemcinizi güçlendirmek istediğinizde takılabilecek bir sürü işlemci olduğu için darboğaz'ı daha güçlü işlemcilere geçerek atlatabilirsiniz fakat şu anda kullandığınız i7 4790 Soketin neredeyse en güçlü işlemcisinden biri ve sizin ekran kartı hedefleriniz büyük olduğu için işlemci başa çıkamayacak. Derseniz ki ben sistemime para harcamayı seviyorum o zaman RX 6600 alabilirsiniz 4-5 ay kullanır sonra yeni sokete geçersiniz. Aslında haksız değilsiniz dediğiniz mantıklı fakat kullandığınız işlemci neredeyse soketinde en güçlü fakat yetmeyecek. İşlemci yetersiz kalırsa arka plandaki uygulamalara yetişemeyebilir ve oyunda ara sıra drop yiyebilirsiniz fakat dengeli bir sisteminiz olursa biraz daha az FPS alırsınız fakat sorunsuz olur. Karar sizin.

Son düzenleme:
M

5 6 sene herhangi bir parça bozulmazsa bu şekilde kullanırım diye tahmin ediyorum 4 5 ay değil dediğiniz AM4'e geçme fikrini daha öncesinde düşünmüştüm ve hesaplamıştım ancak bu zaten direkt 0'dan PC toplamak oluyor benim için. O kadar bütçem yok. Bir SSD bir de ekran kartına anca param yeter. Alıyorken de ikisi de 2.el GTX 1660 ya da RX 6600 alayım F/P diyorum bence sırf daha güçlü bir ekran kartı aldım diye daha fazla drop yiyeceğimi sanmıyorum. Ultracı olmasam da medium-high oynarım. FPS'i 65'e sabitlerim monitörden dolayı bu şekilde sistemi de çok yormayacağım için arka plandaki Discord Chrome tarzı programlarda bence sorun yaşamam. Sizin öneriniz bu şartlarda hangisi olur. (oynayacağım oyun biraz ağır sistem isteyen bir oyun adı Rust arkadaşım RX 570 ile 50-60 FPS alabiliyor ki bu da zayıf yer yer oyunu kasıyor. Ve geçen seneden bu seneye %20 FPS düşüşü yaşanmış ve gelecekte de yaşanacaktır 5 6 sene kullanacağım için bunları göz önünde de bulundurmamız lazım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…