OC yaptıktan sonra işlemci clocku sabit

Hiperbor

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar,

B450M S2H - 2200G - 2x8 Corsair 3000MHz sistemimde 3.8'e OC yaptığım zaman HWMonitor'de clocks corelarının hepsi sabit bir şekilde hep 3.8'de maksimum olarak çalışıyor. Bilgisayar boştayken dahi.
Fakat BIOS'tan varsayılan ayarlara çekip OC'yi iptal ettiğim zaman bu değerler bilgisayar güçte iken maksimum boşta iken 1500-2800 arasında dalgalı değişken davranıyor olması gerektiği gibi.

Öncelikle bunun sebebi nedir?
Ve ben OC yaptığım zaman da bilgisayar boşta iken clock hızlarının minimum seyretmesini sağlayabilir miyim?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ediyorum bu konuyu bilen var mı diye takipteyim.

Arkadaşlar bununla ilgili yabancı forumlarda şöyle bir çözüm buldum ama denemek lazım tabi.

Güç yönetiminde- Gelişmiş Güç ayarlarında-İşlemci Güç Yönetimi Sekmesi altında- En Düşük İşlemci Durumunu %20'ye getirip voltajı da otomatik bırakın sorununuz çözülür diyor. Bilgilerinize.

'' You need to implement speedstep.
In windows power management set the minimum processor % to a lower number, perhaps 20%
when the cpu has little to do, the multiplier will be reduced.

You should also select adaptive voltage in the bios. It may be called something different on your motherboard.
When the multiplier is reduced, adaptive voltage will reduce the vcore accordingly. ''

Görsellerle anlatılan bir yazı daha güzel olurdu. Yine de teşekkürler. Bu Windows üzerinden mi yoksa BIOS üzerinden mi yapılan bir ayar?

Görsellerle anlatılan bir yazı daha güzel olurdu. Yine de teşekkürler. Bu Windows üzerinden mi yoksa BIOS üzerinden mi yapılan bir ayar?

Hocam ben şimdi denedim söylenilen şekilde ama yine clocklar maksimumda çalışıyor. Yani çözüm geçerli değil. Dikkate almayınız.

Hocam ben şimdi denedim söylenilen şekilde ama yine clocklar maksimumda çalışıyor. Yani çözüm geçerli değil. Dikkate almayınız.
Ben kontrol edeceğim bugün sürekli 4.0 ghz de mi çalışıyor 2600x diye 4.0 sabit bırakmıştım voltaj ayarlayıp ama sürekli 4.0 olması da sorun olur mu bilemedim

Yani duruma göre değişmesi daha sağlıklı değil mi mesela yük altında 4.2 boşta 3 falan gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…