OCCT Power ve 3D testlerini yapınca bilgisayar kapanıyor

Emlol

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F | Gigabyte B650M S2H | Gigabyte RTX 4070 EAGLE OC 12G | GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 6000MHz CL32 DDR5 | MLD M500 ULTRA 500GB NVME 2280 Gen4x4 M.2 SSD | Kioxia 1TB Exceria G2 NVMe M.2 SSD | Asus ROG Strix Scope RX Red Switch | HyperX Pulsefire Haste |
RAM
XPG Gammix 8 GB RAM + Kingston Fury Beast 16 GB RAM
Ekran kartı
RX 570
Anakart
Gigabyte B450M
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
Selam, kendi kasam değil ancak farklı bir kasayla bu testi yaptım. Memory test vs. yapınca hiçbir şekilde çökme olmuyor ancak Power veya 3D teste start attığı gibi bilgisayar kapanıp, kendini tekrar açıyor. En başta bu oyun ortasında 10-15dk oynadıktan sonra çökmeyle başladı ancak şimdi, direkt olarak oyuna girince yapıyor.

Bilgisayarcıya götürdüğümüzde en başta anakart toksitlenmesi diyerek geri verdi, bir süreliğine düzelse de diğer gün tekrar aynı oldu ve bu sefer RAM sorunlu dedi, yeni RAM takmamıza rağmen hata aynı devam etti. Sonunda anakart olarak söyledi ancak şahsen anakartta sorun olduğunu düşünmüyorum, PSU kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Sorun PSU kaynaklı olabilir mi yoksa anakart ihtimali de var mı? Youtubedan vs. video izlerken çok nadir, saatler sonra çöküyor ancak oyuna vs. girerken direkt olarak gidiyor.

PSU ise Corsair VS500.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kullandığınız VS500 iyi bir model değil. Sarı etiketli modeli mi kullanıyorsunuz?
Merhaba, kasa bana ait olmadığı için sarı etiket mi bilmiyorum ancak şöyle görünüyor ve arkadaşım kendisi dört yıldır kullanıyor, ondan önceki sahibi de aynı güç kaynağını kullanıyormuş yani en az beş, altı yıldır kullanılıyor herhalde;

1725882787201.png

@Emlol anladım, OCCT testinde kapanmasının başlıca nedeni güç kaynağıdır. Anakart değişiminden ziyade güç kaynağına odaklanın.
Uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir model var mı? 500-600W, 2.000₺ altı bandında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı